Δείτε το νέο λογότυπο του Δήμου Ληξουρίου;;; (Εικόνες + Βίντεο)

spot_img

Το νέο λογότυπο του Δήμου Ληξουρίου, συζητήθηκε ως το 15ο θέμα ημερήσιας διάταξης μετά από μήνες στην 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 κεκλεισμένων των θυρών και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Περισσότερα για τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης και τι ειπώθηκε για αυτά, θα βρείτε εδώ.

ΒΙΝΤΕΟ (Μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook)

Η ειδική επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί για την επιλογή του ανάμεσα σε συνολικά 25 λογότυπα, αποφάσισε με τρεις μόνο ψήφους ότι το καταλληλότερο λογότυπο για το Δήμο Ληξουρίου είναι το παρακάτω:

Η επιτροπή αποτελούνταν από 9 μέλη, τα οποία είχαν επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ψήφισαν μόνο οι 6 από τους 9.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλοι σχεδόν ανεξαιρέτως βρήκαν το λογότυπο αρκετά φορτωμένο με αρκετά στοιχεία. Τόνισαν ότι θα ήθελαν κάτι πιο απλό.

Τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια έδειξε ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος μάλιστα θεώρησε ότι τα στοιχεία στο λογότυπο δεν είναι όλα αντιπροσωπευτικά του Ληξουριού και δεν θα φαίνονται καθόλου σε σμίκρυνση. Τόνισε ότι θα φαίνεται απλά μια μουντζούρα και πως πρέπει να γίνει εκ νέου ο σχεδιασμός του από όλους τους γραφίστες, αφού πρώτα τους δοθούν κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Σε αυτό διαφώνησε αμέσως ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, καθώς θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους συμμετέχοντες.

Ο Διονύσης Αραβαντινός εξήγησε για ποιους λόγους ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει εμπλοκή στοιχείων και ότι το λογότυπο ίσως δεν είναι και το πιο κατάλληλο, αλλά πως δεν θα ήθελε να προσβάλει την απόφαση της επιτροπής.

Όλες οι φωνές έλεγαν το ίδιο. Να σχεδιαστεί κάτι πιο απλό με ένα δύο στοιχεία ή κάτι πιο αφηρημένο, έτσι ώστε να φαίνεται και σε μέγεθος σφραγίδας και να μένει στο μάτι.

Για να δούμε το λογότυπο λίγο καλύτερα σε ένα χρώμα…

Υπάρχει ο Αντρέας Λασκαρατος σε πάρα πολύ μικρή διάσταση στο κάτω μέρος, μόνο το κεφάλι του. Στο ίδιο επίπεδο και ακριβώς δίπλα του βρίσκουμε και ένα δέντρο, το οποίο είναι ο Φίκος της κεντρικής πλατείας Ληξουρίου ή απλά η φύση, σε πολύ μικρό μέγεθος. Πιο δίπλα βλέπουμε μια εκκλησία ή το κτήριο κάποιου ευρωπαϊκού δημαρχείου. Υπάρχει το κλειδί του Σολ σε μεγάλο μέγεθος, το οποίο όπως ακούσαμε δείχνει τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου. Επίσης, στο κέντρο και στο μεγαλύτερο μέρος του λογότυπου βρίσκουμε ένα δελφίνι στο κύμα. Πάνω αριστερά συναντάμε και ένα σχέδιο από το νόμισμα της αρχαίας Πάλης.

Σίγουρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρόλο που δεν είναι ειδικοί, ίσως να έχουν δίκιο. Σε σμίκρυνση δε θα φαίνεται κανένα στοιχείο σχεδόν καθαρό.

Αποφάσισαν στο τέλος ομόφωνα ότι χρειάζεται η επιτροπή να βρεθεί σε επαφή μόνο με τη συγκεκριμένη γραφίστρια με σκοπό να επανεξετάσουν μαζί της το τελικό λογότυπο.

Εσείς συμφωνείτε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Σας αρέσει το λογότυπο, έτσι όπως είναι, ή θέλετε να το επανεξετάσει η επιτροπή;

Περισσότερα για τα υπόλοιπα θέματα και τι ειπώθηκε για αυτά στη συνεδρίαση θα βρείτε εδώ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται