Δ. Ληξουρίου: Νέο λογότυπο, Σύσταση σχολικών επιτροπών, Levante Ferries στην 14η συνεδρίαση

spot_img

Χτες Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 το απόγευμα στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η 14η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου κεκλεισμένων των θυρών και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η πρώτη συνεδρίαση μετά καραντίνα λόγω Κορονοϊού εποχή. Αποστάσεις δεν κράτησαν ιδιαίτερα και παρέμειναν στις ίδιες θέσεις με πριν. Η συνεδρίαση περιελάμβανε 18 θέματα ημερήσιας διάταξης και παρόλο, που κράτησε 6,5 ώρες, έγινε σε πολύ ήρεμο και σχετικά συναινετικό κλίμα με μικρές εκρήξεις.

ΒΙΝΤΕΟ (Μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook)

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Για οικονομία χρόνου δικού μας και δικού σας θα αναφερθούμε στα πιο σημαντικά, που ειπώθηκαν μαζί με τις τελικές αποφάσεις για όλα τα θέματα.

1) Αντιπυρική ασφάλεια και αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου στον Δήμο μας (Εισηγητής: Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου)

Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε το λόγο και ενημέρωσε για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είναι έτοιμος ο Δήμος σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η εισήγησή της ψηφίστηκε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους εκτός από την παράταξη του Βασίλη Ρουχωτα, καθώς ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να τροποποιηθεί, έτσι ώστε ο σχεδιασμός της αντιπυρικής ασφάλειας και των μέτρων να γίνει από ειδικούς.

2) Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για επιστολή εταιρείας Levante Ferries Group (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, σχολίασε έντονα το ειρωνικό ύφος της επιστολής της εταιρείας Levante Ferries Group προς το Δήμο Ληξουρίου, η οποία φαίνεται να αντέδρασε μετά από προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δρομολόγια της εταιρείας, που δεν περιελάμβαναν πλέον τη γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Πάτρα. Τόνισε μάλιστα ότι η εταιρεία απειλεί πως θα μπορούσε να αποχωρήσει από το νησί. “Τέτοιοι χαρακτηρισμοί μας προσβάλουν όλους ως Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι μια απαραδεχτη η επιστολή. Η εταιρεία θα πρέπει να σέβεται όλους όσους επιλέγουν τα πλοία της” τόνισε με το Διονύση Αραβαντινό να αναφέρει στο ίδιο ύφος ότι “Δεν μπορούν να φοβίζουν τους αιρετούς”

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι “Δεν αποδεχόμαστε το ύφος της εταιρείας. Εκφοβισμοί και απειλές δεν μας αγγίζουν. Θα επιζητούμε πάντα το βέλτιστο.”.

3) Έγκριση Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ληξουρίου (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Στο θέμα της έγκρισης κανονισμού κοινόχρηστων χώρων αντέδρασε αρχικά ο Δ. Αραβαντινός, σύμφωνα με τον οποίο “δε νομίζω να εφαρμοστεί, παρόλο που είναι ελκυστικός και καλογραμμένος με εκτενή και εμπεριστατωμένη αναφορά.”

Ο Βασίλης Ρουχωτάς ανέφερε ότι το να υπάρχει η οποιαδήποτε εγγυητική επιστολή για χρήση πεζοδρομίου για οικοδομικές εργασίες είναι κάτι που είναι πρακτικά και δύσκολο και αδύνατον σε κάποιες περιπτώσεις. Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει ο οποιοσδήποτε καταστρέφει τα πεζοδρόμια να πληρώνει τις όποιες ζημιές μετά. Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει το 1,40μ να είναι το ελάχιστο διαθέσιμο ελεύθερο πεζοδρόμιο, όταν υπάρχει μεγάλο πεζοδρόμιο. Με το Δήμαρχο να συμπληρώνει ότι υπάρχει για τώρα μόνο μια ανοχή για τα τραπεζοκαθίσματα λόγω Κορονοϊού. Και ολοκλήρωσε ότι οι κίτρινες γραμμές στο δρόμο είναι όλες παράνομες και πρέπει να παρέμβει ο Δήμος.

Ο Αντιδήμαρχος Γάλεμπ Ντιουάνι συπλήρωσε και αυτός με τη σειρά του ότι “είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα σε ιστορικά μνημεία”, με τον Β. Ρουχωτά να συμφωνεί και με τον Δημήτρη Μαντζουράτο να αναφέρεται ξεκάθαρα στο άγαλμα του Αντρέα Λασκαράτου, το οποίο έχει γίνει πλέον το “Parking του Λασκαράτου” από όλες τις πλευρές συν τα τραπεζοκαθίσματα, που δεν μπορεί να περάσει κανείς.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός με την αφαίρεση της εγγυητικής επιστολής. Όλοι ψήφισαν υπέρ του εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

4) Έγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Ληξουρίου (Εισηγητής: Α/Δήμαρχος Χ.Βολτέρας)

Κατά την εισήγηση του Αντιδημάρχου Χρήστου Βολτέρα ο ίδιος ανέφερε κάποια στιγμή το “για είναι καθαρή η πόλη μας”, το οποίο προκάλεσε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμιναράτων Μπάμπης Ρηγάτος διορθώνοντάς τον με το “για είναι καθαρή η πόλη μας… και τα χωριά μας”.

Μετά την εισήγηση του ο Δ. Αραβαντινός σημείωσε ότι “εχθρός του καλού το καλύτερο”, το οποίο φάνηκε το χρησιμοποιεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του συμβουλίου. Μάλιστα ζήτησε να γίνουν τα βέλτιστα για την κατάσταση των φωτιστικών στο Λιμάνι Ληξουρίου των αγαλμάτων σε όλο το Ληξούρι, τα οποία μετά τους σεισμούς έμειναν χωρίς βάση ή μετακινήθηκαν. Για αυτά είπε τη χαρακτηριστική ατάκα “Είναι σαν τους καθιστούς Ινδιάνους τόσα χρόνια”, στην οποία ξέσπασαν σε γέλια οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Χ. Βολτερας ακούγοντας με προσοχή όλες τις προτάσεις των συμβούλων ανέφερε ότι “προσπαθώ να αλλάξω την πόλη (και τα χωριά μας). Θα ήθελα να μπορώ να κάνω παραπάνω. Λυπάμαι που δεν μπορώ”.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός. Όλοι ψήφισαν υπέρ του εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

5) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ληξουρίου και ΕΔΑΚΙ Α.Ε. ΟΤΑ (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ο Δ. Αραβαντινός τόνισε για άλλη μια φορά τη μη εκπροσώπηση του Δήμου Ληξουρίου στην ΕΔΑΚΙ υποστηρίζοντας ότι έγινε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και δεν καταλαβαίνει το γιατί.

Ο Δ. Μαντζουράτος συμπλήρωσε ότι είναι “σκανδαλώδη η διαχείριση από την ΕΔΑΚΙ, ιδιώτης πλέον με μεγάλα κέρδη. Θα έπρεπε να μας δίνουν και χρήματα για κάθε σακούλα με σκουπίδια. Πληρώνουμε το σκουπίδι ένα μάτι.”

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι προτείνει εκπρόσωπο στην επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης τον Άγγελο Γαλάτη από τους συμβούλους και την κα. Μπαράκου (υπάλληλος).

Αρνητικά ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη του Ρουχωτά.

6) Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων Δήμου Ληξουρίου (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Αρνητικά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και Λευκό ο Β. Ρουχωτάς.

7. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Θα αποτελείται από 13 μέλη με το 1/3 γυναίκες.
Πρόεδρος ορίστηκε από το Δήμαρχο ο Δημήτρης Βασιλάτος (πολίτης) με Αντιπρόεδρο την Αδαμαντία Καμινάρη.
Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου ο Κατσιβέλης Γεράσιμος. Από το 2ο Δημτικό Σχολείο Ληξουρίου ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος.
Η Άννα Συνοδινού-Καμήλου από τις νηπιαγωγούς με αναπληρωματική τη Σταθάτου Ντίνα.
Από τους δημοτικούς συμβούλους: Γαλανός Γεράσιμος, Ελένη Λουκέρη, Άγγελος Γαλάτης, Διονύσης Μαρούλης, Μαντζουράτος Δημήτρης.

Αναπληρωματικοί τους: Αντρέας Μοσχόπουλος, Δαμουλιάνος, Δ. Αραβαντινός, Νίκος Αραβαντινός, Γ. Ντιουάνι, Δ. Μαρκέτος.

Και η Κοζομπόλη Γιώτα από το Σύλλογο Γονέων

Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

8.Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Πρόεδρος ορίστηκε από το Δήμαρχο ο Ζαρκάδας Βαγγέλης
Αντιπρόεδρος ο Μαρούλης Διονύσης.
Από Διευθυντές δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης ο Κατσιβέλης Σπύρος και ο Παπαδατος Σπύρος.

Αγγελική Κοντογιαννάτου και Κοζομπόλη Γιώτα από το Σύλλογο Γονέων και ένας μαθητής από το πολυπλυθέστερο σχολείο (γυμνάσιο) από το 15μελες.
Ίδια μέλη δημοτικών συμβούλων μόνο που στη θεση του Μαντζουράτου θα πάει ο Βαγγέλης Φαρακλός.

Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

9. Έγκριση 5ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020 (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα.

10. Επέκταση φωτισμού Οδών και Πλατειών(Φ.Ο.Π) στο Δήμο Ληξουρίου (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

11. Αποδοχή επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών από ΚΑΠ για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

12. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΙΣΑΤΩΝ» (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

13. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΝΝΑΔΑΣ» (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

14. Έγκριση υπ’  αριθ. 20/2020 μελέτης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Ληξουρίου» (Εισηγητής: Δήμαρχος)

παιδικές χαρές στα χωριά
αγιο δημητριο, αγια θεκλη, βλιχάτα, σκηνέας, καμιναράτα και άλλα

Ψηφίστηκε ομόφωνα

15. Επιλογή Λογότυπου Δήμου Ληξουρίου (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Η ειδική επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί για την επιλογή του νέου λογότυπου ανάμεσα σε συνολικά 25 υποψήφια λογότυπα, αποφάσισε με τρεις μόνο ψήφους για το καταλληλότερο λογότυπο για το Δήμο Ληξουρίου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά και να το δείτε στο άρθρο μας εδώ

16. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για την ανασυγκρότηση της Τοπικής Ομάδας Σχεδιασμού Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Στρατηγικής(ΤΟΣΠΑ) της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» Παλικής Κεφαλληνίας (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Θα εκπροσωπείται από το Δήμαρχο.

Ψηφίστηκε αρνητικά μόνο από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

17. Λήψη απόφασης για ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών υπαιθρίου εμπορίου (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων κηδείας άπορου δημότη (Εισηγητής: Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε ομόφωνα

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται