Τι συζήτησαν Κατσιβέλης, Αραβαντινός & Βουλευτής Κεφαλονιάς στο Υπουργείο Παιδείας για το ΤΗΜΟ Ληξουρίου (Εικόνες)

spot_img

Όπως αναφέραμε και πριν μερικές ώρες σε προηγούμενο άρθρο μας με αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο, που εξασφαλίσαμε από εκπρόσωπό μας στην Αθήνα, οι φοιτητές του πρώην Τμήματος Ληξουρίου (ΤΗΜΟ) έφτασαν με λεωφορείο έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κατσιβέλη και τον κ. Διονύση Αραβαντινό.

Αφού περίμεναν αρκετές ώρες μέσα στο κρύο, τη βροχή και τον αέρα, λογικά τους λυπήθηκαν εκεί στο Υπουργείο Παιδείας και τους δέχτηκαν ΤΕΛΙΚΑ!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 12:00 το πρωί στο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Διγαλάκη, με τον Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Γιώργο Κατσιβέλη, τον Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κ. Αραβαντινό Διονύσιο, και μέλη φοιτητών.

Το αποτέλεσμα μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας για την παραμονή του ΤΗΜΟ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η παραμονή θα κριθεί από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης (???), που θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη της πολλούς παράγοντες.

Τα λόγια του κ. Κατσιβέλη ήταν:

“Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με τον υφυπουργό κύριο διγαλάκη παρόντες στη συζήτηση ήταν ο βουλευτής του νομού κ Παναγής καππάτος ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσίβελης ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός τους φοιτητές εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Κολυδάς Δημήτρης και η αντιπρόεδρος Νίκη Σκουμπούρη ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν όλοι οι παριστάμενοι Επίσης ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση αυτή τη στιγμή τμήματος τεχνολογίας ήχου.
Μεταφέραμε στον υφυπουργό το αίτημα για την επαναλειτουργία του Τμήματος τεχνολογίας ήχου στο Ληξούρι και παράλληλα εκφράσαμε τις ανησυχίες μας όσον αφορά στη στάση της πρυτανείας και του Ιονίου πανεπιστημίου.
Ο Υφυπουργός είπε ότι πλέον για την τύχη των τμημάτων θα αποφασίσει Ανεξάρτητη Αρχή η οποία έχει δημιουργηθεί και έδειξε να καταλαβαίνει πλήρως ότι είναι ένα αίτημα δίκαιο το οποίο πρέπει να τύχει ανάλογης μεταχείρισης αφού τα στοιχεία που του καταθέσαμε τόσο με φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Τμήματος τεχνολογίας ήχου όσο και από τις αξιολογήσεις οι οποίες είχαν γίνει στο παρελθόν ήταν αδιάσειστα και έδειξε να τα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή την κινητοποίηση και κυρίως εκείνους οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά έξω από το υπουργείο να μας συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τη φωνή μας μέσα στο κρύο και στο χιονόνερο.
Αξίζουν ευχάριστες και συγχαρητήρια πρώτα από όλα στα παιδιά που ξεκίνησαν από το Ληξούρι ,οι φοιτητές του Τμήματος τεχνολογίας ήχου, στον μετερολόγο κύριο Θοδωρή Κολυδά πατέρα του προέδρου του συλλόγου των φοιτητών, τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων κ.Ατσάρο Δημήτρη ,τη Μαρία Μουρελάτου και τον Ηλία Γαλιατσάτο από το Σύλλογο των απανταχού Καμιναράδων.”

Όμως, η εντύπωση, που μας μένει, είναι ότι οι γενικόλογες τοποθετήσεις χωρίς ουσιαστική δέσμευση και υπόσχεση καθιστούν το μέλλον του ΤΕΙ εξαιρετικά αβέβαιο με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει τόσο στους φοιτητές όσο και στο ίδιο το Ληξούρι.

Αναρωτιόμαστε, όμως, αλήθεια πού ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα;

Πού ήταν οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, αλλά και οι καθηγητές του Τμήματος?

Και ας μη γελιόμαστε, η συμμετοχή από το Ληξούρι ήταν πολύ μικρή για ένα τέτοιο γεγονός!!!! Ουσιαστικά μόνο οι φοιτητές ήταν!!!

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…. Έχετε πολύ δρόμο ακόμα!!!

Διαβάστε την κριτική του Kefalonia Life μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Ιόνιου Πανεπιστημίου για μη ίδρυση του Τμήματος Εθνομουσικολογίας την ίδια ημέρα (στις 04/12/2019)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img