Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2026, μετά τις 21:00, η καθιερωμένη Γιορτή της Κρεατόπιτας στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης, σε μια όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση αφιερωμένη στην παράδοση, τις τοπικές γεύσεις και την κεφαλονίτικη φιλοξενία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου
Από νωρίς ο χώρος γέμισε με κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Θέκλης, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου και απολαμβάνοντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές γαστρονομικές δημιουργίες της Κεφαλονιάς, την παραδοσιακή κρεατόπιτα.
Οι παρευρισκόμενοι, κατά την είσοδό τους στον χώρο της εκδήλωσης, λάμβαναν ένα κομμάτι παραδοσιακής κρεατόπιτας, σαλάτα και αναψυκτικό, προσφέροντας ένα μικρό αντίτιμο που ενίσχυε τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Θέκλης.
Τη μουσική διασκέδαση της βραδιάς ανέλαβαν οι ορχήστρες των Μάκη Γεωργόπουλου και Διονύση Παγουλάτου, οι οποίοι κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι αργά, με παραδοσιακές και λαϊκές επιτυχίες που ξεσήκωσαν τον κόσμο και δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Ληξουρίου Βασίλης Ρουχωτάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου Αντώνης Παρίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ληξουρίου Διονύσης Μαρούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου Βαγγέλης Θεοφιλάτος, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Θέκλης Βασίλης Λιναρδάτος. Παρόντα ήταν επίσης τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Θέκλης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους Νίκο Λιναρδάτο, οι οποίοι εργάστηκαν με μεράκι και εθελοντική προσφορά για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια από νωρίς, έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.
Η Γιορτή της Κρεατόπιτας απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς θεσμούς της περιοχής, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία, την παράδοση και τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε τη διαχρονική απήχηση της εκδήλωσης και έδωσε ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα στήριξης στο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Θέκλης.
ΒΙΝΤΕΟ
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στα άλμπουμς στο τέλος του άρθρου.
















































