Σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουλάτων “Το Αγκαλάκι”

spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως, σε συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, προχώρησε στη σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, μία ορολογία που ωστόσο δεν χρησιμοποιείται πλέον, καθώς παραπέμπει σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Και η προσφορά σε αίμα είναι πράξη αγάπης που δεν ενέχει οποιοδήποτε στοιχείο συναλλαγής.

Στόχος της δράσης είναι η διάδοση του πνεύματος προσφοράς και αλληλεγγύης που διέπει την εθελοντική αιμοδοσία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στα Πουλάτα, αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δώσουν αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας με το οποίο ο Σύλλογος είναι διασυνδεδεμένος ή σε οποιαδήποτε Μονάδα Αιμοδοσίας της χώρας. Αρκεί να αναφέρει ότι η προσφορά αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» ή χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αριθμό μητρώου 16769.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να στηρίξουμε την προσπάθεια του συλλόγου του χωριού μας, δίνοντας ο καθένας μας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης. Άλλωστε η προσφορά αίματος εκτός από πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο, είναι και πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας.

Υπενθυμίσουμε ότι κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18 έως 62 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα 3 με 4 φορές το χρόνο, αρκεί να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών από την προηγούμενη δωρεά. Επιπλέον τονίζουμε ότι η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απολύτως ασφαλής, τελείως ανώδυνη και διαρκεί μόλις 5 με 10 λεπτά της ώρας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται