Κορονοϊός: 11 Μαΐου ξεκινά σταδιακά η επιστροφή στα σχολεία – Αναλυτικά

spot_img

Στις 11 Μαίου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου στις τάξεις τους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, η «τηλεκπαίδευση» θα συνεχιστεί για όσους μαθητές δεν μπορούν να προσέλθουν στα σχολεία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στις 18 Μαίου θα επανέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές της  Α και της Β τάξη Λυκείου  και πιθανά η 1η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά αν κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της νόσου.

Το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολείων θα ανακοινώσουν αύριο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας κατά την διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης που γίνεται από την επιτροπή ειδικών και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Πάντως, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα ειδικά μέτρα στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια τις πρώτες ημέρες επιστροφής των μαθητών.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Παράλληλα, όπως θα ανακοινωθεί αύριο όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας αναμένεται να αξιοποιηθούν για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι διπλάσιοι από πέρυσι εκπαιδευτικοί-επιτηρητές και τα διπλάσια βαθμολογικά κέντρα.

Κλειστά προς το παρόν Δημοτικά και νηπιαγωγεία

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά» είπε.

«Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών» κατέληξε.

ΠΗΓΗin.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img