Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ: Η εκπαίδευση στο κρεβάτι του Προκρούστη (αλλαγή στο χώρο διεξαγωγής)

spot_img

Πρόσκληση

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αργοστολίου σας προσκαλεί σε μία ανοικτή συνάντηση διαλόγου, προβληματισμού και ενημέρωσης για όλα τα τρέχοντα ζητήματα στο χώρο της παιδείας.

Την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, στις 6.00μμ στην Οδό Μ. Κοργιαλένια 12 στο Αργοστόλι
(ο δρόμος που ξεκινά διαγώνια ως πάροδος της Λ. Βεργωτή κάτω από τη Μητρόπολη)

Ομιλίες από τους
Νικόλα Φαραντούρη,
Καθηγητής της Έδρας Jean Monnet και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαικών Σπουδών και
Διονυσία Πολλάτου, εν ενεργεία εκπαιδευτικός της Β/βάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Τομέα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Μετά τις σύντομες ομιλίες θα ακολουθήσει διάλογος και παρεμβάσεις από το κοινό.

Σας περιμένουμε όλες και όλους σε μία χρήσιμη συνάντηση διαλόγου, προβληματισμού και ενημέρωσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργοστολίου

Ανοικτή εκδήλωση: Η εκπαίδευση στο κρεβάτι του Προκρούστη

Η σχολική ζωή έχει «δηλητηριαστεί» στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αξιολόγησης που ουδεμία σχέση έχει με τις παιδαγωγικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη εκπαιδευτική διαδικασία. Με εκφοβισμούς, απειλές και διώξεις καμία πρακτική δεν μπορεί να προχωρήσει στο χώρο της παιδείας. Δυστυχώς, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι αντικειμενικές δυσκολίες της πολλαπλής κρίσης που όλοι βιώνουμε, έχει εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες να ενημερωθούν για τις διατάξεις του μόνο κατ’ ευφημισμού «νέου σχολείου» που ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας και το πραγματικό περιεχόμενό τους.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αργοστολίου, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης, αλληλεπίδρασης και παράθεσης πολιτικών θέσεων, αποφάσισε να διοργανώσει μία ανοικτή συνάντηση διαλόγου με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα στο χώρο της παιδείας. Θέλουμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας τις διαπιστώσεις μας αλλά και, κυρίως, να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής της Έδρας Jean Monnet και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαικών Σπουδών, θα παρουσιάσει τις προκλήσεις και τους κινδύνους για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σήμερα, τα διακυβεύματα αλλά και προτάσεις για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.

Η Διονυσία Πολλάτου, εν ενεργεία εκπαιδευτικός της Β/βάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Τομέα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, θα μιλήσει για την πραγματικότητα της αξιολόγησης στο σχολικό περιβάλλον, τι πραγματικά σημαίνει στην πράξη ο νέος νόμος και τι αντίκτυπο θα έχει για τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η εκπαίδευση χρειάζεται διάλογο, πλατιές συναινέσεις και συνειδητοποίηση των αναγκών της από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πολύ περισσότερο σήμερα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση της πανδημίας. Σας περιμένουμε όλες και όλους σε μία χρήσιμη συνάντηση διαλόγου, προβληματισμού και ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου στις 6.00μμ στην οδό Μ. Κοργιαλένια 12 στο Αργοστόλι
(διαγώνια πάροδος της Λ. Βεργωτή που ξεκινά κάτω από τη Μητρόπολη).

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργοστολίου

Με την τήρηση και την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται