Εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου να κάνει τις σχολικές καθαρίστριες εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης

spot_img

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου να κάνει τις σχολικές καθαρίστριες εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης  και να δώσει λύση στην απλήρωτη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητέρες & καθαρίστριες έφεραν τα πάνω κάτω στην 22η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες) – 26/10/2023

Διανύουμε τον τρίτο μήνα της φετινής σχολικής χρονιάς και οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ληξουρίου παραμένουν όμηροι της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης, αμειβόμενες με ένα «χαρτζιλίκι» 350 ευρώ περίπου, για την καθαριότητα 20 και πλέον σχολικών χώρων!

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ποιο συγκεκριμένα η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σύστημα των “ανθρωποωρών εργασίας” που έχουν διαμορφώσει  για τις σχολικές καθαρίστριες (και όχι μόνο) οι κυβερνήσεις ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν αποδέχεται, με διάφορα προσκόμματα, να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης  με αξιοπρεπείς αμοιβές, ώστε να παραμείνουν καθαρά τα σχολεία, αλλά και να μην αντιμετωπίζουν πιεστικά προβλήματα επιβίωσης και δυσμενείς  επιπτώσεις στη συνταξιοδότησή τους οι ίδιες.

Κάτω από αυτό το άθλιο σύστημα και την ποιο απαράδεκτη  ευέλικτη μορφή  απασχόλησης, οι σχολικές καθαρίστριες καλούνται να βγάλουν την ίδια και περισσότερη δουλειά σε λιγότερες ώρες. Να κάνουν διπλή και τριπλή δουλειά σε μειωμένο ωράριο, για να φέρουν σε πέρας την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έγκαιρα, από τις 19/10/2023 είχαμε ζητήσει από την Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου να τροποποιήσει την ημερήσια διάταξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Τετάρτης 25/10/2023 και να συμπεριλάβει ως θέμα την κάλυψη των εξόδων της πλήρους απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών από τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως άλλωστε έκαναν και άλλοι Δήμοι στη χώρα και στο νομό μας. Απέναντι σε αυτό το δίκαιο αίτημα η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έδωσε καμιά θετική λύση, αλλά αντίθετα ενώπιον της δυναμικής παρουσίας των ίδιων των σχολικών καθαριστριών και των γονέων, στο πρόσφατο Δ. Συμβούλιο (25/10/2023), μεθόδευσε τη μη πραγματοποίησή του μη καταμετρώντας ούτε την απαρτία.

Ουσιαστικά η Δημοτική αρχή με την παραπάνω στάση της καθώς και με την αδικαιολόγητη χρονοτριβή της, (θα μπορούσε από το περασμένο καλοκαίρι και πριν την ισχύ της ειδικής συνθήκης που δεσμεύει τις διαδικασίες προ των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους, να είχε λύσει το πρόβλημα),  αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι προκειμένου να είναι συνεπής με την κυβερνητική πολιτική, στρέφεται ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του. Προτιμά να μοιράζει κατά το δοκούν τα “ψίχουλα” της απασχόλησης, κρατώντας τα σχολεία και  τις καθαρίστριες σε ομηρία, παρά να πει  έστω και μια κουβέντα για την μεγάλη ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, που δεν προκηρύσσει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,  που θεωρεί «κόστος» την καθαριότητα των σχολείων. Την ίδια ώρα βέβαια η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων χτυπάει κόκκινο. Συμπαραστάτη βέβαια σε αυτήν την στάση της η Δ. Αρχή βρήκε εκείνους τους πρόθυμους συμβούλους της κυβερνητικής «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης», που όπως και προεκλογικά φάνηκε, αποτελούν πλέον βασικό συστατικό της κομμάτι.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή  να φέρει έστω και τώρα το θέμα στο Δ. Συμβούλιο και όχι να το παρελκύει συνεχώς σπαταλώντας το χρόνο, προκειμένου να διεκδικήσουμε:

  •  την πλήρη απασχόληση των σχολικών καθαριστριών
  • να έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και να αποζημιωθούν αναδρομικά για την εργασία τους τρεις μήνες τώρα αφού δεν άφησαν τα σχολεία ακαθάριστα μέχρι σήμερα
  • να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για κάθε σχολείο, με 8ωρη εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ληξούρι 27/10/2023                                        Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img