Μητέρες & καθαρίστριες έφεραν τα πάνω κάτω στην 22η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ήταν προγραμματισμένη στις 18:00 η 22η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου διά ζώσης και έτσι χτες οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι έφτασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Ληξούρι.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης έφτασαν στην αίθουσα γονείς – εκπρόσωποι των γονέων των μαθητών των σχολείων του Ληξουρίου, καθώς και οι καθαρίστριες των σχολείων αυτών. Ζήτησαν ευγενικά από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αδαμαντία Καμινάρη, με αίτημά τους να συζητηθεί το σημαντικό θέμα των καθαριστριών ως προς την αύξηση των ωρών εργασίας τους. Υποστήριξαν ότι οι ώρες ανά σχολείο για τις οποίες πληρώνονται είναι λιγοστές (3 περίπου την ημέρα) και στην ουσία δεν φτάνουν για μεγάλα σχολεία όπως Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκειο. Επίσης, ότι τα χρήματα της εργασίας τους δεν επαρκούν για τη διαβίωσή τους.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης συνομιλώντας μαζί τους νωρίτερα τους ζήτησε να πουν αν θέλουν το θέμα πριν αρχίσει η 22η συνεδρίαση, μιας και είχαν φτάσει στο χώρο. Στην ουσία άτυπα, γιατί, όπως τόνισε, είναι παράνομη η συζήτηση θεμάτων εκτός της ημερήσιας διάταξης. Οπότε κάπως έτσι ξεκίνησε μια άτυπη συζήτηση κυρίως μεταξύ των γονέων, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων, που δεν ανήκουν σε αυτή του Δημάρχου, χωρίς αρχικά να καταλαβαίνουν ακριβώς τι πρόβλημα υπήρχε, ήθελαν να συζητηθεί το θέμα παρόλο που η Πρόεδρος και ο Δήμαρχος τόνιζαν ότι δεν γίνεται να έρθει ως θέμα της συνεδρίασης. Έτσι, σιγά σιγά το κλίμα γινόταν όλο και πιο έντονο με τους γονείς να θέλουν άμεσα λύση και τους Δημοτικούς Συμβούλους να θέλουν να τις υποστηρίξουν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ιδιαίτερη αντίδραση υπήρξε από τη Λαϊκή Συσπείρωση με τα μέλη της να ζητούν να συζητηθεί κανονικά χωρίς πρόβλημα σε έντονο ύφος προς τον Δήμαρχο. Όταν η υπομονή τους εξαντλήθηκε, είπαν πως θα αποχωρήσουν, αν δεν συζητηθεί το θέμα, με το Δήμαρχο να τους απαντάει πως μπορούν να φύγουν. Έτσι σύσσωμη η παράταξη αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα με κατηγορίες προς το Δήμαρχο.

Με την αποχώρησή τους όμως δεν μπορούσε να γίνει η συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας και έτσι σιγά σιγά άρχισαν να φεύγουν και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Λίγο πριν αποχωρήσουν όλοι, ο Δήμαρχος, οι γονείς, οι καθαρίστριες και κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συνομίλησαν μεταξύ τους, όπως θα δείτε και στο βίντεο. Δυστυχώς, όμως, όπως καταλάβαμε είναι ένα άλυτο θέμα τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img