spot_img
spot_img

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ Δημοτικούς Συμβούλους & κοινό στη 2η συνεδρίαση ΔΣ (Βίντεο)

spot_img

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, άφησε χτες (22-01-2020) άφωνους και έκπληκτους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου, αλλά και όλους όσους παρακολουθούσαν LIVE (από τη σελίδα μας στο Facebook) τη 2η συνεδρίαση. Διαβάστε ή δείτε το βίντεο για να μάθετε γιατί

ΒΙΝΤΕΟ

Λοιπόν, χτες, Τετάρτη 22/01/2020, πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου για το 2020 με οκτώ συνολικά θέματα ημερήσιας διάταξης μέσα σε ιδιαίτερα τεταμένο και ειρωνικό κλίμα.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση και η ψήφιση των 7 από τα 8 θέματα, έφτασε η ώρα να συζητήσουν για το πιο σημαντικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την Έγκριση τεχνικού προγράμματος έργων Δήμου Ληξουρίου έτους 2020 με εισηγητή το Δήμαρχο.

Περισσότερα για τα υπόλοιπα 7 θέματα: Ειρωνίες & ερωτήσεις δίχως απαντήσεις στη 2η συνεδρίαση ΔΣ Δ. Ληξουρίου (Βίντεο+Εικόνες)

Από την αρχή φαινόταν ότι ο Δήμαρχος Ληξουρίου ήταν πολύ σίγουρος για το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο είχε στα χέρια του από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά δεν ξέραμε τι μας επιφύλασσε στο τέλος!

Πέρα του Δήμου προτάθηκαν και άλλα δύο τεχνικά προγράμματα. Τόσο η παράταξη του κ. Βασίλη Ρουχωτά όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης (από τον κ. Βαγγέλη Βαλλιάνο) κατέθεσαν δικό τους πρόγραμμα, μιας και είχαν Πολιτικούς Μηχανικούς με άποψη πάνω στο θέμα. Έτσι, η Πρόεδρος ζήτησε να γίνει ένα μικρό διάλειμμα για να διαβαστούν και τα δύο νέα προγράμματα από όλους. Ο κ. Ρουχωτάς είχε ήδη εκτυπωμένη στα χέρια του την πρότασή του και την μοίρασε, ενώ ο κ. Βαλλιάνος χρειάστηκε να την εκτυπώσει εκείνη τη στιγμή.

Μετά το διάλειμμα πρώτος παρουσίασε ο Δήμαρχος Ληξουρίου το τεχνικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε δίχως αμφιβολία σημαντικές επισκευές, αναπλάσεις, παιδικές χαρές και πολλά άλλα για ολόκληρη την Παλική, που μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο και πραγματικά χαρήκαμε για όλα όσα θέλει ως Δημοτική αρχή να βελτιώσει.

Στη συνέχεια παρουσίασαν και ο κ. Ρουχωτάς και ο κ. Βαλλιάνος τα δικά τους. Πολύ σημαντικές ήταν και οι δικές τους προτάσεις. Έμοιαζαν αρκετά με της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Φάνηκαν φυσικά πιο τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές και καθόλου πρόχειρες.

Ο κ. Νέστορας Βεντούρας λίγο πριν το τέλος της συζήτησης αναρωτήθηκε, γιατί δεν κάθισαν όλες οι παρατάξεις και ειδικά αυτές που έχουν συμβούλους πολιτικούς μηχανικούς, έτσι ώστε μαζί με την τεχνική υπηρεσία να δημιουργήσουν ένα κοινό και πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα, αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις. Και εμείς αναρωτηθήκαμε το ίδιο! Επίσης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι έπρεπε να είχε έρθει έστω ένα άτομο από την Τεχνική Υπηρεσία, έτσι ώστε να απαντήσει τεκμηριωμένα για όλο το πρόγραμμά της, κάτι που για δεύτερη φορά συμβαίνει.

Ο Δήμαρχος απάντησε αμέσως ότι αυτό ήθελε εξαρχής, αλλά στην απογευματινή συνάντηση που κανονίστηκε μόνο ένας προσήλθε, ο κ. Μαντζουράτος, που φαίνεται να τα πηγαίνουν εξαιρετικά τώρα τελευταία! Φυσικά φανταζόμαστε ότι κανείς από την τεχνική υπηρεσία δεν πήγε απόγευμα στις 17:30 (δεν εργάζεται κανείς εκείνη την ώρα) για να βρεθεί στη συνάντηση αυτή. Κατά τη γνώμη μας πάλι άκαρπη θα ήταν χωρίς την υπηρεσία.

Παρόλο που δεν πήγε κανένας άλλος στην τότε συνάντηση, αυτή που ζήτησε ο Δήμαρχος, για τους x, y λόγους δεν έπρεπε να είχε προγραμματιστεί μια ΝΕΑ συνάντηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά τη βελτίωση της πόλης του Ληξουριού και που έχει άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα για τους κατοίκους και επαγγελματίες της Παλικής;;;

Και φτάνουμε (στα τελευταία λεπτά του βίντεο) στην προς ψήφιση των ΤΡΙΩΝ προτάσεων. Όλοι άλλωστε στην αίθουσα αυτό τόνισαν και η ίδια η Πρόεδρος φυσικά είπε πως πρέπει να επιλέξουν προς ψήφιση μόνο μία από τις ΤΡΕΙΣ προτάσεις. Ξαναλέμε ΤΡΕΙΣ προτάσεις.

Η παράταξη του Δημάρχου όπως ήταν φυσικό ψήφισε το δικό της. Η παράταξη του κ. Αραβαντινού ψήφισε του κ. Ρουχωτά ως την πιο κοντινή προς αυτούς. Η παράταξη του κ. Ρουχωτά ψήφισε το δικό της και της Λαϊκής Συσπείρωσης το δικό της.

Άρα, έχουμε 9 ψήφους για το τεχνικό πρόγραμμα του κ. Ρουχωτά, 5 του Δημάρχου και 3 της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Και την ώρα που γράφαμε τις τελευταίες μας λέξεις στον υπολογιστή, για το ό,τι υπερψηφίστηκε του κ. Ρουχωτά, και που όλοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αίθουσα, πραγματικά στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ………

ο Δήμαρχος με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος ανακοινώνει ότι τελικά θα πάει το δικό του στην Αποκεντρωμένη, καθώς είναι το μόνο που έχει εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Στο άκουσμα αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από όλους και η μόνη απάντηση που έλαβαν από το Δήμαρχο ήταν “Αν θέλετε, κυνηγείστε το!”.

Δηλαδή όπως καταλαβαίνει ο καθένας μας θα πάει ένα τεχνικό πρόγραμμα που έχει λάβει μόνο 5 από τις 21 ψήφους!

Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ τόνισε ο Δήμαρχος ή η Πρόεδρος ότι κανένα άλλο τεχνικό πρόγραμμα δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει έγκριση. Να πουν τη νομοθεσία, που ισχύει. Παρασύροντας έτσι δύο έμπειρους και μορφωμένους επαγγελματίες Πολιτικούς Μηχανικούς, τον κ. Ρουχωτά και τον κ. Βαλλιάνο, αλλά και όλους εμάς (τοπικά μέσα και κοινό), σε μία συζήτηση δίχως λόγο και δίχως στην ουσία τέλος!!!

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να είχε πει από την αρχή για ποιους λόγους δεν είχε δικαίωμα καμία άλλη παράταξη να φέρει τις όποιες ολοκληρωμένες προτάσεις της. Αν είχε πράξει το σωστό και το δίκαιο, σεβόμενη ομιλητές και δημοτικούς συμβούλους, τότε θα είχαμε μια άλλη συζήτηση χτες. Πιο εποικοδομητική για όλες τις πλευρές!

Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είχαν να ψηφίσουν απλά ΘΕΤΙΚΑ ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ την πρόταση του Δημάρχου και να υποβάλλουν τις όποιες βελτιώσεις και προτάσεις τους στο υπάρχον τεχνικό πρόγραμμα! Και θα ήταν και πιο εύκολο και για την ίδια τη Δημοτική αρχή να περάσει από την αρχή όντως το δικό της πρόγραμμα. Δίκαια και με τη σοβαρότητα που απαιτείται, και σε λιγότερο χρόνο συζήτησης…..

Δυστυχώς, έτσι όπως εξελίχθηκε από την αρχή η συζήτηση τα μόνα που θα έπρεπε να πει ο Δήμαρχος θα ήταν:

  1. “Αφού δεν πέρασε το δικό μας πρόγραμμα, μιας και δεν το ψηφίσατε, να το αποσύρουμε και να το ξαναφέρουμε βελτιωμένο με τις προτάσεις του κ. Ρουχωτά”
  2. ή “Να εξετάσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το πρόγραμμα του κ. Ρουχωτά και να ετοιμάσει εισήγηση για αυτό”

Τί δεν έχει τη δυνατότητα ή το χρόνο να το κάνει αυτό η Τεχνική υπηρεσία; Όπως ανέφερε και ο κ. Πρεντάνος.

Σε μια δημοκρατία επιβάλλεται, είτε το θέλουμε είτε όχι, ΠΑΝΤΑ η πλειοψηφία, ΠΟΤΕ το αντίθετο, γιατί όσο καλοπροαίρετος και να είναι ο άλλος ΠΑΝΤΑ θα δημιουργούνται αντιδράσεις!

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται