Διαδικτυακή ομιλία για τις Διδαχές εις την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή (1716) του Ηλία Μηνιάτη

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή ομιλία για τις Διδαχές

εις την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή (1716)

του Ηλία Μηνιάτη

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, στις 7μμ, στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών και εκδηλώσεων «Πρόσωπα και κείμενα από την Ορθόδοξη και την ηρωική παράδοσή μας» της Εταιρείας ελληνικής γλώσσας και μουσικής (που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης), η κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ, θα μιλήσει με θέμα «Οι Διδαχές του Ηλία Μηνιάτη (1716) εις την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή: περιεχόμενο και χαρακτηριστικά».

Ο Κεφαλλονίτης αρχιερέας Ηλίας Μηνιάτης (1669-1714) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ιεροκήρυκες της Τουρκοκρατίας και δίκαια του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «νέος Χρυσόστομος». Κήρυξε στη δημώδη γλώσσα, για να γίνεται κατανοητός από τον λαό και έτσι να τον στηρίξει απέναντι στους εξισλαμισμούς και την Καθολική προπαγάνδα. Στο μεγαλύτερο μέρος του τόμου Διδαχαί και Λόγοι, που περιέχει όσα κηρύγματά του βρέθηκαν μετά τον θάνατό του, δεσπόζουν τα κηρύγματα που ο Μηνιάτης εκφώνησε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής διαφόρων ετών.

Αυτά θα παρουσιάσει η κ. Μαρκομιχελάκη στην ομιλία της, και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τον δρ. Θεολογίας κ. Γιώργο Βλαχάκη, ο οποίος θα προλογίσει, θα σχολιάσει θεολογικά τις διδαχές και θα συντονίσει τη συζήτηση με το κοινό.

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση της ομιλίας:

https://zoom.us/j/9652748710?pwd=#success

Meeting ID: 965 274 8710

Passcode: g62K1v

Σημείωση: Η Τασούλα Μαρκομιχελάκη έχει επιμεληθεί την πιο πρόσφατη έκδοση των Διδαχών και Λόγων του Ηλία Μηνιάτη, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 στη σειρά «Η Βιβλιοθήκη του κηρύγματος» του Ιδρύματος «Άρτος Ζωής».

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται