Ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού μας, είναι ο Ελειός. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια απαράδεκτη εγκατάλειψη και αδιαφορία από τη μεριά της πολιτείας. Ενώ ο μόνιμος πληθυσμός είναι ο γηραιότερος του νησιού, συμβαίνει να μην υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για τους κατοίκους.
Αρχικά, δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός τα τελευταία 6 χρόνια -ακόμα και το κεντρικό χωριό της Σκάλας, τουλάχιστον τον τελευταίο ένα χρόνο. Ως εκ τούτου, όλοι οι ηλικιωμένοι, αναγκάζονται να μεταβούν στο Αργοστόλι. Αυτό όμως είναι ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους, μιας και το δρομολόγιο του λεωφορείου εκτελείται μόλις 2 φορές την εβδομάδα. Εκτός αυτού το λεωφορείο παραμένει στην πόλη μόνο για δύο ώρες, μέχρι την επιστροφή του, χρόνος εξαιρετικά ανεπαρκής για να προλάβει κάποιος να διεκπεραιώσει την οποιαδήποτε δουλεία έχει εκεί.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, με τα διαρκώς αυξανόμενα έξοδα και τα λιγοστά χρήματα των συνταξιούχων, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πλευρά του Δήμου.
Δ. Λουρδάς,
Τέως πρόεδρος κοινότητας Βαλεριάνου








