Με κατάνυξη η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα (βίντεο – εικόνες)

Γράφει η Ματίνα Σπυράτου

Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο αντιγραφή, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου του άρθρου του Kefalonia Life, χωρίς την έγγραφη άδεια του μέσου και της αρθρογράφου, καθώς και η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο χωρίς τα λογότυπα. Οι παραβάτες υπόκεινται στις προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, βαθιά κατάνυξη και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026, στα Ομαλά Κεφαλονιάς η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, πολιούχου και προστάτη του νησιού μας.

Από νωρίς το πρωί, η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου και ολόκληρη η περιοχή των Ομαλών κατακλύστηκαν από πιστούς από την Κεφαλονιά, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα και να συμμετάσχουν στη μεγάλη θρησκευτική εορτή του νησιού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια το Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, του Ιερού Κλήρου και μοναχών. Για τις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε το “παρών” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από την Ιερά Μονή έως το ιστορικό πλατάνι και η επιστροφή του στη Μονή, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας.

Ιδιαίτερη στιγμή της λιτανείας αποτέλεσε, όπως κάθε χρόνο, η παλαιά παράδοση με πιστούς να ξαπλώνουν κατά μήκος της διαδρομής, προκειμένου να περάσει από πάνω τους το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την πίστη και την ευλάβειά τους προς τον προστάτη της Κεφαλονιάς.

Τη λιτανευτική πομπή πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου, η Φιλαρμονική Κεφαλληνίας, η Φιλαρμονική Σχολή Δήμου Σάμης «Θέμος Αμούργης», το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, ο Σύλλογος «Βάλσαμος» και σχολεία της Κεφαλονιάς προσδίδοντας ξεχωριστό τόνο στη μεγάλη γιορτή.

Στα Ομαλά βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η πολιτική και αυτοδιοικητική εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, με Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, νυν και πρώην αιρετούς, καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του τόπου.

Μετά την ολοκλήρωση της Λιτάνευσης, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στους επισήμους, στους ιερείς, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στους συμμετέχοντες, μέσα σε ένα πιο ζεστό και ανθρώπινο κλίμα, με ανταλλαγή ευχών και συζητήσεις.

Για ακόμη μία χρονιά, η μεγάλη εορτή του Αγίου Γερασίμου αποτέλεσε σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κεφαλονιά, με χιλιάδες ανθρώπους να τιμούν τον Άγιο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πίστη, την παράδοση και την ιστορία του νησιού.

Το άρθρο θα ανανεώνεται…

ΒΙΝΤΕΟ

Ανεβαίνουν περισσότερα σε λίγο…

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανεβαίνουν…

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img