Αποσύρει όλα τα αεροσκάφη Jumbo η British Airways

spot_img

Αξιοσημείωτα μεγάλη είναι η ζημιά που έχει επιφέρει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες η πανδημία του κορονοϊού. Περικοπές και απολύσεις αποδεικνύουν το τεράστιο πλήγμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο των εναέριων μετακινήσεων, ο οποίος δεν φαίνεται ότι θα ανακάμψει σύντομα.

Στον κατάλογο δεν μπορούσε να μη περιληφθεί και η British Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, η οποία προχωρά σε απόσυρση όλου του στόλου των αεροσκαφών Boeing 747 (Jumbo). Τα 31 συνολικά αεροσκάφη που διέθετε μέχρι τώρα η εταιρεία, αποτελώντας το 10% του συνολικού στόλου της, αναμένεται να σταματήσουν τις πτήσεις τους οριστικά. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως με πολύ μεγάλη λύπη θα προχωρήσει σε απόσυρση ολόκληρου του στόλου των αεροσκαφών που αποκαλεί ως «βασίλισσα των ουρανών», κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εταιρεία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν το πιο γρήγορο, ενώ είχε και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών για πολλά χρόνια. Η πρώτη πτήση του με την εταιρεία έγινε το 1974, πετώντας από τη Νέα Υόρκη για το Λονδίνο.

Η εταιρεία είχε αρχικά αποφασίσει να αποσύρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος το 2024, καθώς θεωρείται σχετικά ξεπερασμένο ως επιβατικό σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο η κρίση της πανδημίας οδήγησε σε λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων και στην άμεση μείωση του στόλου της.

Η απόφαση όμως αυτή απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς ανακοινώνονται διαρκώς και άλλες μειώσεις. Έως και 12.000 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων κινδυνεύουν να μειωθούν συνολικά, μετά τις ανακοινώσεις περικοπών της British Airlines τις τελευταίες εβδομάδες. 

ΠΗΓΗefsyn.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται