Πανελλαδικές 2020 – Ειδικά μαθήματα: Πού «πάτωσαν» οι υποψήφιοι

spot_img

Τα αναλυτικά στοιχεία για τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2020 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 δόθηκε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2020 στα ειδικά μαθήματα, προκύπτουν τα παρακάτω:

  • Το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση είχε το μάθημα της Μουσικής Αντίληψης και Γνώσης, με το 61,22% των υποψηφίων που εξετάστηκαν σε αυτό να πήραν βαθμό κάτω του δέκα.
  • Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών πάνω από τη βάση, είχαν τα μαθήματα του Ελεύθερου και του Γραμμικού Σχεδίου. Μόλις το 5,32% και το 8,73% των υποψηφίων που εξετάστηκαν αντίστοιχα στο Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο έλαβαν βαθμολογία κάτω του 10.
  • Επίσης, όσον αφορά τα μαθήματα του Σχεδίου, υψηλές βαθμολογίες (18-20) έλαβε το 4,71% των υποψηφίων στο Ελεύθερο Σχέδιο και το 17,16% στο Γραμμικό.
  • Λίγοι ήταν οι αριστούχοι, με βαθμολογία 18-20, στο μάθημα της Μουσικής Αντίληψης και Γνώσης (μόλις 2 υποψήφιοι από του 539 που εξετάστηκαν) και στο μάθημα των Αγγλικών (το 0,77% των υποψηφίων).
  • Αντίθετα, τα μαθήματα με τα πιο υψηλά ποσοστά υψηλών βαθμολογιών (18-20) ήταν εκείνα της Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας (34,4% των υποψηφίων), των Ισπανικών (21,58% των υποψηφίων) και του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (21,01%).
  • Μεγαλύτερη συγκέντρωση ποσοστών παρατηρείται στις βαθμολογίες 12-15 στο Ελεύθερο Σχέδιο (44,72% των υποψηφίων) και στα Αγγλικά (31,05%).
  • Στο Γραμμικό Σχέδιο και τις υπόλοιπες ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά), μεγαλύτερη συγκέντρωση ποσοστών παρατηρείται στις βαθμολογίες 15-18.
  • Τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογίες των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα στις Πανελλαδικές 2020 δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να λήξει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής και οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται