Windows 7: Λήξη υποστήριξής τους από την Microsoft – Τι σημαίνει αυτό;

Η Microsoft δεσμεύτηκε να παρέχει 10 χρόνια υποστήριξης προϊόντων για τα Windows 7, όταν κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009. Αυτή η περίοδος των 10 ετών έληξε και η Microsoft διέκοψε την υποστήριξη για τα Windows 7, ώστε να εστιάσει στις επενδύσεις για την υποστήριξη νεότερων τεχνολογιών.

Η συγκεκριμένη ημέρα λήξης υπηρεσίας για τα Windows 7 ήταν η 14 Ιανουαρίου 2020.

Δεν διατίθενται πλέον για το προϊόν βοήθεια και ενημερώσεις λογισμικού από το Windows Update που συμβάλλουν στην προστασία του υπολογιστή σας.

Η Microsoft συνιστά να μετακινηθείτε στα Windows 10, για να μην χρειαστείτε κάποια υπηρεσία ή υποστήριξη που δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Τι σημαίνει η λήξη της υποστήριξης;

Μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, οι υπολογιστές με Windows 7 δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Επομένως, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να παρέχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας, ώστε να παραμείνετε πιο ασφαλείς τόσο εσείς όσο και τα δεδομένα σας.

Επιπλέον, η εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft δεν είναι πλέον διαθέσιμη για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για τα Windows 7. Οι σχετικές υπηρεσίες για τα Windows 7 αποσύρονται επίσης σταδιακά. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια, όπως το Τάβλι στο Internet και η Ντάμα στο Internet, καθώς και ο Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος για το Windows Media Center, έχουν προγραμματιστεί να αποσυρθούν τον Ιανουάριο του 2020.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες των Windows 7;

Για τους περισσότερους χρήστες των Windows 7, η μετακίνηση σε μια νέα συσκευή με Windows 10 είναι η προτεινόμενη λύση, αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ως λειτουργικό τα Windows. Οι σημερινοί υπολογιστές είναι ταχύτεροι, ελαφριοί, αλλά ισχυροί και πιο ασφαλείς, ενώ κοστίζουν κατά μέσο όρο πολύ λιγότερο σε σχέση με την τιμή που ίσχυε οκτώ χρόνια πριν για έναν μέσο υπολογιστή.

Σε περίπτωση όμως που επιθυμούν να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα και να επιλέξουν μια διανομή Linux, μπορούν να κρατήσουν και να χρησιμοποιούν τον παλαιό υπολογιστή τους, καθόσον υπάρχουν αρκετές διανομές Linux που λειτουργούν άψογα σε παλαιούς υπολογιστές.

Η απόφαση για μετάβαση σε λειτουργικό Linux, προϋποθέτει ενημέρωση από τα σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Πώς μπορώ να κάνω αναβάθμιση στα Windows 10;

Συνιστάται να μην εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε μια παλαιότερη συσκευή, καθώς ορισμένες συσκευές Windows 7 δεν είναι συμβατές με τα Windows 10 ή θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα περιορισμένης διαθεσιμότητας δυνατοτήτων

Τι θα συμβεί αν συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα Windows 7;

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 μετά τη λήξη της υποστήριξης, ο υπολογιστής σας θα λειτουργεί μεν κανονικά, αλλά θα είναι πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφαλείας και ιούς. Ο υπολογιστής σας θα εκκινείται και θα λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων ασφαλείας, από τη Microsoft.

Θα μπορούν τα Windows 7 να ενεργοποιηθούν μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020;

Τα Windows 7 θα μπορούν να εγκατασταθούν και να ενεργοποιηθούν μετά τη λήξη της υποστήριξης. Ωστόσο, θα είναι πιο ευάλωτα σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς εξαιτίας της έλλειψης ενημερώσεων ασφαλείας

Θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται ο Internet Explorer στα Windows 7;

Η υποστήριξη για τον Internet Explorer σε μια συσκευή Windows 7 διακόπηκε επίσης στις 14 Ιανουαρίου 2020. Ως συστατικό των Windows, ο Internet Explorer ακολουθεί τον κύκλο ζωής υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows στο οποίο είναι εγκατεστημένος.

Σας προτείνουμε να απευθυνθείτε στη MySystemLand στο Αργοστόλι για την άμεση αναβάθμιση του λειτουργικού σας συστήματος στα σύγχρονα πλέον Windows 10.

ΠΗΓΗfosonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια: Στόχος οι χρηματοδοτήσεις για άμεσες παρεμβάσεις σε περιοχές που επλήγησαν από τον “ΙΑΝΟ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Στόχος οι χρηματοδοτήσεις για άμεσες...

ΣΥΡΙΖΑ: «ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ» – Μετά τις απώλειες από τον covid-19 η επέλαση του “ΙΑΝΟΥ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ» - Μετά τις απώλειες από τον covid-19 η επέλαση του «ΙΑΝΟΥ»

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την υδροδότηση στο Ληξούρι

Δελτίο Τύπου ΔΕΥΑΚ Από τις πρώτες ώρες που ο κυκλώνας χτύπησε την πολη μας τα συνεργεία μας βρίσκονται...

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 170 νέα κρούσματα – 7 θάνατοι & 78 διασωληνωμένοι (20.09.2020)

Πολύ μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 εμφανίζονται τα κρούσματα του κοροναϊού σήμερα...

Έπαρχος Ιθάκης Θ. Λιβιτσάνης: “Ήρθε η ώρα να ετοιμάσω και εγώ την απολογία μου”

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Α Ήρθε η ώρα να ετοιμάσω και εγώ την απολογία μου, αυτή...

Δήμος Αργοστολίου: Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου από 20.09 έως & 23.09.2020

Αργοστόλι, 20-09-2020 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την...

Ανακοίνωση του Δήμου Ληξουρίου για εργασίες αποκατάστασης του ρεύματος στο Ληξούρι

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ απο την Δυτική Ελλάδα, έχουν φτάσει απο χθες απογευμα στην Κεφαλονιά. Απο νωρίς σήμερα το πρωί έχουν αναλάβει να...

Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς: 43 βυθισμένα σκάφη, 9 προσαράξεις & 9 σκάφη με υλικές ζημιές λόγω “Ιανού”

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βυθίσεις, προσαράξεις και υλικές ζημιές σε σκάφη λόγω...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται