Οι πιο “έξυπνες” τεχνολογίες στο αυτοκίνητο είναι προ των πυλών

spot_img

H τεχνολογική υπεροχή των μελλοντικών μοντέλων βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, παρουσιάζοντας, εκτός από τις γνώριμες εξελίξεις στον τομέα των αυτόνομων, ηλεκτρικών οχημάτων και βοηθητικά συστήματα που θα κάνουν τη ζωή των οδηγών ακόμη πιο εύκολη και κυρίως βαρετή! Όπως, το γεγονός, ότι στο μέλλον, τα κινητά τηλέφωνα και ιδιαίτερα τα smartphones, που σήμερα φορτίζουν στην υποδοχή USB ή στην θέση επαγωγικής φόρτισης ασύρματα, θα γεμίζουν τις μπαταρίες τους σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Αρκεί ο οδηγός να συνδέσει το κινητό του με το σύστημα ασύρματης φόρτισης του αυτοκινήτου, που θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Αυτή η νέα τεχνολογική εξέλιξη παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, εκεί, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν «πάρτι» τεχνολογίας. Στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε από την Contintental και μια νέα τεχνολογική εξέλιξη, που αναβαθμίζει την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο και ειδικότερο το ηχοσύστημα.

Ουσιαστικά, παρουσίασε ένα ηχοσύστημα, το οποίο θα παράγει την μουσική χωρίς όμως την παρουσία των κλασικών ηχείων! Ο ήχος μεταδίδεται μέσω ενός πρωτοποριακού τρόπου αντανάκλασης ήχων επάνω σε ειδικά πάνελ.  Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται σε έναν τρισδιάστατο αναμεταδότη και έναν ενισχυτή ώστε να είναι δυνατή η φόρτιση ενός καμπίνας. Στο πακέτο της ασφάλειας στο μέλλον θα δούμε και τους θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες. Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που κινούνται σε πολύ ψυχρές περιοχές, και η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι συνήθως προβληματική λόγω του παγετού που καταλαμβάνει τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Μετά τους εξωτερικούς ψηφιακούς καθρέπτες έρχεται η σειρά και του εσωτερικού, κλασικού καθρέπτη στο παρμπρίζ, ο οποίος ίσως στο μέλλον να γίνει ψηφιακός. Ουσιαστικά, ο νέος καθρέπτης θα λειτουργεί ως οθόνη προβολής της εικόνας που θα μεταφέρει η εξωτερική κάμερα. Το πλεονέκτημα, ότι, η κάμερα θα καλύπτει μεγαλύτερο εύρος από την κατάσταση που επικρατεί στο πίσω τμήμα του οχήματος, εξαφανίζοντας τα κρυφά σημεία, που πιθανόν να μην μπορεί να καλύψει ο κλασικός καθρέπτης. Ακόμη πιο χρήσιμο, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια στους δρόμους, είναι το  Local Hazard Information (LHI) της Ford. Δουλειά του συγκεκριμένου συστήματος να ειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν προβλήματα που μπορεί να συναντήσει στην πορεία του, όπως, ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, σε μια «τυφλή» στροφή! Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στο μέλλον τα μοντέλα να επικοινωνούν μεταξύ τους, με απώτερο στόχο να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται να το δούμε σύντομα στα επόμενα μοντέλα της Ford.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img