Η πρώην σύζυγος του Mr. Amazon έχει σήμερα περιουσία αξίας 66,4 δις δολαρίων!

spot_img

Η πρώην σύζυγος του Mr. Amazon έχει σήμερα περιουσία αξίας 66,4 δις δολαρίων!
Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ ότι μια απόφοιτος της Αγγλικής φιλολογίας θα κατάφερνε σήμερα να είναι η πιο πλούσια γυναίκα στο κόσμο με περιουσία μάλιστα 66,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πρόκειται για τη 50χρόνη πρόσφατα πρώην σύζυγος του ιδρυτή και CEO της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon και πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) με το νέο της όνομα Μακένζι Σκοτ (Mackenzie Scott) η οποία χώρισε τον σύζυγό της όταν διέρρευσαν στο τύπο πληροφορίες για την σχέση του συζύγου της με μια όμορφη λατίνα τηλεπαρουσιάστρια.

Στη συμφωνία του διαζυγίου της με το πατέρα των τεσσάρων παιδιών τους η Μακένζι Σκοτ έλαβε μόλις το 4% των μετοχών της Amazon και παραχώρησε το υπόλοιπο 75% των μετοχών τους μαζί με όλα τα δικαιώματα ψήφου τους στον σύζυγο της Τζεφ Μπέζος. Όμως χάρη στη πανδημία του Κοροναϊού, που έχει ωθήσει τους παγκόσμιους καταναλωτές σε διαδικτυακές αγορές, η τιμή των μετοχών της Amazon ανέβηκαν φέτος μόνο από $2,000 στα $3,500 με αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας της περιουσίας της Μακένζι Σκοτ, από τη τρίτη θέση όταν αρχικά χώρισαν το 2019, στη πρώτη θέση ανάμεσα όλων των γυναικών στο κόσμο!

Όμως, η αξία της Μακένζι Σκοτ δεν είναι μεγάλη μόνο σαν υποστηριχτής στο πρώην σύζυγό της Τζεφ Μπέζος (ο οποίος έχει σήμερα περιουσία αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων) αλλά και ως συγγραφέας καθώς το πρώτο βιβλίο της “The Testing of Luther Albright” κέρδισε το 2006 το βραβείο του American Book Award.

Τέλος, η αξία της Μακένζι Σκοτ είναι εξαιρετικά σημαντική και ως φιλάνθρωπος καθώς έχει υποσχεθεί ότι θα μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της μυθικής περιουσίας της (υπενθυμίζω ξανά αξίας σήμερα 66,4 δις δολάρια) κατά τη διάρκεια της ζωής της σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς (κυρίως για την φυλετική ισότητα, την ισότητα των ΛΟΑΤ, την δημοκρατία και την κλιματική αλλαγή!)

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται