Επιστήμονες δημιούργησαν εφαρμογή που υπολογίζει πότε θα πεθάνεις

spot_img

Εφαρμογή που υπολογίζει πόσα χρόνια θα ζήσει ο κάθε άνθρωπος δημιούργησαν επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο University of East Anglia στη Μεγάλη Βρετανία δημιούργησαν εφαρμογή που υπολογίζει το πόσο θα ζήσει ο κάθε άνθρωπος με βάση τα δημογραφικά στοιχεία του και το ιστορικό υγείας του.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας καταλήγουν σε 648 διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου, βασισμένους στην ηλικία, το φύλο ακόμα και τον τόπο διαμονής (για όσους κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία)» αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Η λίστα με τους επικίνδυνους παράγοντες περιλαμβάνουν την υπέρταση, τον διαβήτη, την χοληστερίνη, τον δείκτη σωματικού βάρους, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το κάπνισμα και τη χρήση στατινών» σημειώνει μία από τους ερευνητές, η Δρ. Έλενα Κουλινσκάγια.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο κύριος σκοπός της εφαρμογής του υπολογιστή προσδόκιμου ζωής δεν είναι να τρομάξουν τους ανθρώπους αλλά να  τους ευαισθητοποιήσουν, ώστε να τους κάνουν ν’ αποφασίσουν ν’ αλλάξουν συνήθειες και τρόπο ζωής, ώστε, τελικά, να ζήσουν περισσότερο.

Υπολογίστε το πόσο θα ζήσετε εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται