Αστεροσκοπείο: Κατασκευάζει επιστημονική βάση για σεισμολογικές & διαστημικές εφαρμογές

spot_img

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ!
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020, στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο, υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τους αρμοδίους Έλληνες Υπουργούς η σύμβαση χρηματοδότησης για την ίδρυση της εθνικής ερευνητικής δομής «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής ΠΑΓΓΑΙΑ – PANGEA» στο νησί των Αντικυθήρων και σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί το «ΠΑΓΓΑΙΑ» με 22,6 εκατομμύρια Ευρώ.

Όπως ήδη έχω αναφέρει το Εθνικό μας Αστεροσκοπείο με τον Πρόεδρο του Καθηγ. Μανώλη Πλοιώνη και ένα ενωμένο σαν γροθιά διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τον Δντη του ΙΑΔΕΤ Καθηγ. Σπύρο Βασιλάκο, τον Δντη του ΙΕΠΒΑ Καθηγ. Νίκο Μιχαλόπουλο και τον υποφαινόμενο Δντη του Γεωδυναμικού απογειώνεται μέρα με τη μέρα και έχει γίνει ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα στο κόσμο.

Άκης Τσελέντης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img