Στο τελωνείο Αργοστολίου θα δημοπρατηθούν αυτοκίνητα από 250 ευρώ

spot_img

Στο τελωνείο του Αργοστολίου θα δημοπρατηθούν τα πρώτα αυτοκίνητα για κυκλοφορία μετά το πολυήμερο lockdown.

Στο τελωνείο Αργοστολίου θα πρέπει να μεταβούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιο από τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία καθώς οι μέχρι τώρα δημοπρασίες οχημάτων αφορούσαν μόνο Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) τα οποία χρησιμοποιούνταν είτε για ανταλλακτικά είτε οδηγούνταν για διάλυση…

Στις 23 Ιουλίου και ώρα 10:30 στο κατάστημα του Τελωνείου Αργοστολίου θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για κυκλοφορία ή Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής τα οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων. Τα δημοπρατούμενα οχήματα βρίσκονται στο χώρο του Τελωνείου Αργοστολίου.

Το πρώτο αυτοκίνητο της δημοπρασίας αφορά σε ένα Peugeot 607 με κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων και πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τα αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 5.500 ευρώ.

Το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τιμή εκκίνησης 5.000 ευρώ στη λίστα της δημοπρασίας ήταν ένα Audi A4 Avant 2,5 TDi με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005.

Οι τιμές διάθεσης των αντίστοιχων μοντέλων στην αγορά των μεταχειρισμένων ξεκινούν από τις 8.500 ευρώ.

Ένα VW Golf GTi «κοσμεί» την λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ. Οι τιμές για αντίστοιχα εγχώρια μεταχειρισμένα μοντέλα ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ.

Για όσους αναζητούν κάποιο περισσότερο πολυτελές αυτοκίνητο μια BMW 318i με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ αναμένεται να τους καλύψει τις ανάγκες τους. Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των εγχώριων μεταχειρισμένων κοστίζουν από 4.500 ευρώ.

Στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνει και αρκετά μοντέλα σε τιμές εκκίνησης από 250 ευρώ μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα εξής οχήματα: Mercedes-Benz C180, Alfa Romeo 156, Suzuki Swift, Opel Astra, BMW 525i και ένα Toyota Starlet.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία. Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Διαβάσετε την παρακάτω αναλυτική λίστα των αυτοκινήτων που εκποιούνται στο τελωνείο Αργοστολίου ή πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗnewsauto.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img