Αυτή τη συνταγή αποθηκεύστε τη καθώς… θα τη φτιάχνετε συνέχεια! Κλασικά σπιτικά κορνέ! Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Γεμίστε τα με κρέμα πατισερί και… καλή απόλαυση!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλα
Για τα χωνάκια
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα πατισερί
- 300 γρ. σαντιγί
- 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 100 γρ. κεράσια, γλασέ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι, την κανέλα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τα χωνάκια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις σφολιάτες από τη μικρή πλευρά σε λωρίδες 2-3 εκ. πάχος.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα τυλίγουμε μαζί έτσι ώστε να σχηματίσουμε έναν κώνο.
- Τυλίγουμε δύο λωρίδες σφολιάτας σε κάθε κώνο και πιέζουμε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες σφολιάτας.
- Τοποθετούμε τους κώνους σε όρθια θέση σε ένα ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνειά τους με τον αραιωμένο κρόκο.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις ψημένες σφολιάτες από τους κώνους και όπως είναι ακόμα καυτοί τις βάζουμε στο καυτό σιρόπι. Αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε. Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν.
- Γεμίζουμε τα ¾ της σφολιάτας με την κρέμα πατισερί και το υπόλοιπο με σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, μοιράζουμε τα κεράσια και σερβίρουμε.
