Βίντεο: Συνταγή για νόστιμα κλασικά σπιτικά κορνέ

Αυτή τη συνταγή αποθηκεύστε τη καθώς… θα τη φτιάχνετε συνέχεια! Κλασικά σπιτικά κορνέ! Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Γεμίστε τα με κρέμα πατισερί και… καλή απόλαυση!

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 στικ κανέλα

Για τα χωνάκια

  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα πατισερί
  • 300 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ. κεράσια, γλασέ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι, την κανέλα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τα χωνάκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις σφολιάτες από τη μικρή πλευρά σε λωρίδες 2-3 εκ. πάχος.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα τυλίγουμε μαζί έτσι ώστε να σχηματίσουμε έναν κώνο.
  • Τυλίγουμε δύο λωρίδες σφολιάτας σε κάθε κώνο και πιέζουμε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε τους κώνους σε όρθια θέση σε ένα ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνειά τους με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις ψημένες σφολιάτες από τους κώνους και όπως είναι ακόμα καυτοί τις βάζουμε στο καυτό σιρόπι. Αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε. Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν.
  • Γεμίζουμε τα ¾ της σφολιάτας με την κρέμα πατισερί και το υπόλοιπο με σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, μοιράζουμε τα κεράσια και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται