Παραίτηση οφθαλμιάτρου στο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι: Να τοποθετηθούν επίσημα οι αρμόδιοι

spot_img

Η συμπατριώτισσά μας με καταγωγή απ’ το Ληξούρι γιατρός – οφθαλμίατρος κα Σοφία Γιαννοπούλου υπέβαλε την παραίτησή της απ’ το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Η παραίτησή της συνέπεσε με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά και τις αναφορές του για στήριξη του νοσοκομείου… Ακολούθησαν κυβερνητικοί υπαινιγμοί περί δήθεν ανεύρεσης άλλης επαγγελματικής απασχόλησης από την παραιτηθείσα οφθαλμίατρο και κατόπιν τα γνωστά παπαγαλάκια που έσπευσαν να δικαιολογήσουν την παραίτηση. Η κα Γιαννοπούλου αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις με μία λιτή και ευγενική (αλλά σαφή και συγκεκριμένη) δήλωση για την παραίτησή της καταγγέλοντας εκφοβισμό και, ουσιαστικά, οργανωτική και διοικητική διάλυση.

Εξ όσων πληροφορούμαι: Η κα Γιαννοπούλου ήταν η μοναδική οφθαλμίατρος του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Με 14 χρόνια ιατρικής εμπειρίας ανέλαβε ως επικουρική ιατρός τον Αύγουστο του 2022 με πολύ ενθουσιασμό. Νοίκιασε σπίτι στο Ληξούρι, ΔΕΝ λάμβανε το επίδομα ενοικίου ή σίτισης (γιατί άραγε;), ενώ εξυπητετούσε ταυτόχρονα και το Γενικό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ. 

Πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο που παραιτείται απ’ το Μαντζαβινάτειο σε διάστημα λίγων μηνών. Πριν από ένα χρόνο περίπου παραιτήθηκε μία μόνιμη γενική ιατρός. Τα Χριστούγεννα υπέβαλε παραίτηση και δεύτερη γενική ιατρός. Και τώρα έχουμε και τρίτη παραίτηση, αυτή της οφθαλμιάτρου. 

Καλώ την αναπλ. διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κα Ζωή Μοσχονά και τους αρμόδιους στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση, να τοποθετηθούν επίσημα και αναλυτικά για την παραίτηση της οφθαλμιάτρου κας Γιαννοπούλου και την κατάσταση στο Νοσοκομείο που έχει οδηγήσει σε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις παραιτήσεις γιατρών τους τελευταίους μήνες. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Νικόλας Φαραντουρης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img