Άρρωστα μυαλά & δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Ληξούρι. Για πόσο ακόμη & γιατί οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται;

spot_img

Τα εγκλήματα κατά των ζώων στο Ληξούρι καλά κρατούν και συνεχίζονται με την κάλυψη ΟΛΩΝ!!!

Άρρωστα μυαλά και δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Ληξούρι. Για πόσο ακόμη; Και γιατί οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται; Όλοι έχουν ευθύνες! Δήμος Ληξουρίου, Κοινότητα Ληξουρίου, Αστυνομία και κάτοικοι, που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.

Έχουν αρκετές φορές αναφερθεί περιστατικά βίας, κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων ζώων και μη σε όλη την Κεφαλονιά, αλλά και την Ελλάδα.

Όμως, δυστυχώς στο Ληξούρι το κακό έχει παραγίνει και επαναλαμβάνεται χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να έχει τιμωρηθεί ΠΟΤΕ. ΧΩΡΙΣ να έχει κινητοποιηθεί ο Δήμος Ληξουρίου ή και η Αστυνομία. Αφήνοντας ελεύθερους επικίνδυνους ανθρώπους, που για οικονομία χρόνου θα τους λέω δολοφόνους! Με τις μεγαλύτερες ευθύνες στην ουσία πάνω στις αρχές του τόπου.

Και γιατί τα λέω όλα αυτά;;;

Γιατί ενώ ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ληξουρίου, συγκεκριμένα ο κ. Χ. Βολτέρας, και η Αστυνομία Ληξουρίου τη Δευτέρα 22.02.2021 για τα περιστατικά 2 νεκρών γατιών από φόλες σε γειτονιά στο Ληξούρι (στη γύρω περιοχή κοντά στα αλουμίνια του Τουμάση) κανείς δεν ασχολήθηκε όπως ορίζει ο Νόμος. Να σημειώσω ότι μία από αυτές ήταν υπό τη δική μου προστασία και φροντίδα.

Μετά από πολύωρη καθυστέρηση και πολλά τηλεφωνήματα πέρασε εκείνη την ημέρα απλά κάποιος εργαζόμενος του Δήμου και παρέλαβε τα δύο άψυχα σώματα με ένα φτυάρι, τα οποία τοποθέτησε απλά πάνω σε καρότσα αγροτικού. Χωρίς κουτί και χωρίς να πάνε τα σώματα άμεσα σε κάποιον κτηνίατρο για νεκροψία (Αν και οι λόγοι είναι γνωστοί λίγο πολύ. Ή από φόλα ή από ποντικό φάρμακο ή από κάποιο δηλητήριο). Πού νομίζετε λοιπόν ότι τα πήγε ο Δήμος;;; Μα στα σκουπίδια φυσικά! Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος χώρος που τα θάβουν. Αυτή ήταν δηλαδή η υποχρέωσή του. Και εκεί τελείωσε το θέμα από το Δήμο. Αυτό μπορούσε να το κάνει ο ΚΑΘΕΝΑΣ! Άλλοι είναι οι λόγοι που καλείς το Δήμο και την Αστυνομία, σωστά; Για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία…

Πέρα από τις δύο γάτες ενημερώθηκαν την ίδια μέρα οι αρμόδιες αρχές ότι έχουν πεθάνει και χαθεί με αυξητικό ρυθμό πάνω από 25 γάτες και σκύλοι της ευρύτερης γειτονιάς (που φρόντιζαν 6-7 γείτονες), και γύρευε πόσες ακόμα, και ειδικότερα από τον Ιούλιο του 2020 έως και τώρα. Ζωάκια που κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν και συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή εκεί, και που με τη φροντίδα της γειτονιάς ζούσαν μέχρι πρότινος όμορφα χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Εγώ και η οικογένειά μου συγκεκριμένα, όπως και άλλοι, κάνουμε στην ουσία τόσα χρόνια τη δουλειά του Δήμου αθόρυβα, χωρίς φωτογραφίες και χωρίς πολλά πολλά, ταΐζοντάς τα με επώνυμη τροφή, εμβολιάζοντάς τα, στειρώνοντάς τα (ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για το ζώο, που απαιτεί χρήματα, χρόνο και δύναμη και από τον ίδιο τον άνθρωπο) και φροντίζοντας για τη φαρμακευτική τους αγωγή και την ομαλή τους ζωή. Θα γνωρίζετε φυσικά ότι τα αδεσποτάκια χρήζουν τις περισσότερες φορές φαρμακευτικής αγωγής ίσως και για μια ζωή! Τυφλά ή με προβλήματα όρασης, με σπασμένα άκρα ή ουρές, με άπειρα παράσιτα και κάθε λογής ασθένεια… Ήμουν πάντα εκεί πρόθυμη να τα βοηθήσω και να σπαταλήσω όσο χρόνο και χρήμα μπορούσα… Μέχρι φυσικά που οι δολοφόνοι αποφάσισαν για τη μοίρα τους.

Θα μου πείτε γιατί παρόλο που τις φροντίζω τις αποκαλώ αδέσποτες; Γιατί στην ουσία πρόκειται για ανεξάρτητες γάτες με πολλά αφεντικά, που δε διέμεναν εντός οικίας, και ήταν πολλές φορές φοβισμένες.

Με προβληματίζει και με λυπεί ιδιαίτερα που αυτές τις ημέρες βρίσκουμε νεκρή τη μία γάτα μετά την άλλη. Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν βρεθεί αρκετά νεκρά γατάκια. Συγκεκριμένα ένα ακόμη την Τρίτη φέρνοντας επίσης σε τεράστια λύπη το γείτονα που το φρόντιζε για χρόνια. Την Τετάρτη άλλο ένα, το πτώμα της οποίας βρίσκεται ΑΚΟΜΗ στο πεζοδρόμιο στη λεωφόρο. Μάλιστα οι καλοί γείτονες το σκέπασαν με μια τσάντα JUMBO για να το βρούμε και σήμερα εντελώς αποσυντεθημένο. Το Σάββατο το πρωί βρέθηκε άλλο ένα πτώμα γάτας σε εγκαταλελειμμένο σπίτι απέναντι από το άλλο νεκρό γατάκι. Και ο Δήμος δεν έχει πράξει καμία μα καμία ενέργεια. Δεν έχει ενημερώσει με ένα δελτίο τύπου για να έχουν το νου τους οι γείτονες!!! Να σωθούν τα κατοικίδιά τους! Τα παιδιά τους! Τα δελτία τύπου δεν είναι για να φωτογραφιζόμαστε ή να διαφημίζουμε την δουλειά των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων! Πότε θα το καταλάβετε οι δημοτικοί «άρχοντες»;

Μέχρι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί οι δολοφόνοι (δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας!!!) απειλούνται και άλλες ζωές. Δεν είναι μόνο τα ήδη βασανισμένα και αθώα αδεσποτάκια, αλλά τα κατοικίδια όλων, καθώς και οι ζωές μικρών παιδιών, που παίζουν στη γειτονιά.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι. Να κινητοποιηθούν οι αρχές. Να τελειώσει αυτή η αδιαφορία από όλους. Να βρεθούν οι ένοχοι. Να σταματήσει αυτό το καθημερινό δράμα. Δεν έχουμε όλοι τη δύναμη να βρίσκουμε νεκρές γάτες και σκύλους καθημερινά. Ούτε να καλούμε κάθε μέρα το Δήμο, όταν στην ουσία δεν ακολουθεί και δεν εφαρμόζει νόμους. Είναι περιττό.

Όταν κάτι επαναλαμβάνεται πρέπει να δίνεται περισσότερη προσοχή. Δολοφόνοι, που ρίχνουν φόλες και ειδικά δηλητήρια, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ… Εδώ βρίσκονται άλλα και άλλα εγκλήματα… Πιστεύετε ότι άμα θέλουν δεν μπορούν να βρεθούν οι ένοχοι, που τελούν εγκλήματα σε κοινή θέα και δημόσιους χώρους;;; ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ. 

Για το επόμενο νεκρό γατάκι την απόλυτη ευθύνη θα την έχουν οι αρμόδιοι, που δυστυχώς δεν θα αργήσει όσο δεν βρίσκονται οι ένοχοι…

Φροντίζω πλέον 4 γάτες και κάνω καθημερινά το σταυρό μου που ζουν ακόμα! Τη Δευτέρα όμως είχα 5 συνολικά, πριν σκοτώσουν τη μία. Πριν 2 εβδομάδες είχα 6. Πριν 3 μήνες είχα 8, πριν 6 μήνες είχα 9 και πριν ένα χρόνο είχα 10 και ήταν όλες αξιαγάπητες, παιχνιδιάρικες και πανέμορφες…

Μπορεί να σας κούρασα, αλλά ευχαριστώ όσους διάβασαν όλα τα παραπάνω και αναμένω οι αρχές του Ληξουριού να δείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Και όχι μόνο του Ληξουριού, αλλά και των άλλων Δήμων της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας δείχνοντας την οργή τους σε τέτοια περιστατικά με πράξεις και όχι μόνο με λόγια!!

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΖΩΩΝ…

Ματίνα Σπυράτου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται