Εκδήλωση για την ανάκαμψη των Μικρoμεσαίων επιχειρήσεων: Εργαλεία και πηγές χρηματοδότησης

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάκαμψη των Μικρoμεσαίων επιχειρήσεων :Εργαλεία και πηγές χρηματοδότησης

Το ζήτημα της ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων κυριάρχησε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με τίτλο “Ανάκαμψη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης” με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 57 εμπορικά και βιοτεχνικά Επιμελητήρια και συλλογικές οργανώσεις επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γιάννης Τσακίρης, η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, επικεφαλής του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ο κος Μάκης Τικφέσης, εκ μέρους του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ειδίκευσή στην στήριξη των ΜμΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο κος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και ο κος Γιάννης Μπρατάκος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο Σταύρος Σπαθής στην τοποθέτησή του τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας το πάγιο αίτημα όλων των επιμελητηρίων, οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες, καθότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη ένα χρόνο «κλειστές» και δεν θα έχουν δυνατότητα να επιστρέψουν χρήματα όταν αυτό ζητηθεί. Ο Υφυπουργός κ. Τσακίρης αναφορικά με το αίτημα του Σταύρου Σπαθή, σημείωσε ότι υπάρχει χρόνος για να γίνουν περαιτέρω μεταβολές στις επιστρεπτέες προκαταβολές, αφήνοντας ένα ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος αυτού, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και είναι αρμόδιο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο,  319 επιχειρήσεων με επιχειρηματικά σχέδια ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ ενημέρωσε και για τα τρία προγράμματα ενισχύσεων που είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων με ανώτατο όριο τις 70 ημέρες αλλά και την διασφάλιση της σταθερότητας του επενδυτικού περιβάλλοντος με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. 

Ο Υφυπουργός κος Τσακίρης εξήγγειλε την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα λαμβάνουν μέρος τόσο το μέγεθος των επιχειρήσεων όσο και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img