Ιακωβάτειος: Εγκαίνια Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων & αναβολή κάποιων εκδηλώσεων

spot_img

 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Γνωστοποιούμε ότι αναβάλλονται

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

●  οι προγραμματισθείσες από κοινού με το 1ο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου δραστηριότητες:  Ημερίδα για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων (7 Μαρτίου) και βιωματικές ασκήσειςγια τους μικρούς μαθητές (8 Μαρτίου), εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης λόγω κορωνοϊού,

● τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω ασθένειας του υπευθύνου κ. Γιάννη Παπαδάτου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη σας καλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Χαράλαμπου Μακρή στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 6 μ.μ. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020. Την Έκθεση θα επισκεφτούν προγραμματισμένα οι μαθητές των Σχολείων της περιοχής, ενώ θα είναι ανοικτή στο κοινό όλα τα πρωινά από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και τα απογεύματα της Τρίτης, Πέμπτης, και Σαββάτου, 17, 19 και 21 Μαρτίου 2020 αντίστοιχα, 6-8 μ.μ.Η Έκθεση αφιερώνεται από το δημιουργό της Χαρ. Μακρή στην ιστορία και προσφορά της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής (ΒΕΣ) Ληξουρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου διοργανώνει στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020 με ομιλίες και Έκθεση Βιβλίου σχετικού με την Επανάσταση του 1821. Θα μιλήσουν: η κ. Θεοδώρα Ζαφειράτου, δρ Ιστορίας, διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, με θέμα τη δράση της Φιλικής Εταιρείας στην Κεφαλονιά, ο κ. Πέτρος Πετράτος, δρ Ιστορίας, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, με θέμα τη συμμετοχή των Κεφαλονιτών στα πολεμικά, πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και ο κ. Βαγγέλης Φαρακλός, μαθηματικός, με θέμα τα οικονομικά του Αγώνα.

ΥΠΕΥΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

► Ο Κατάλογος των βιβλίων τηςλεγόμενης«Σταθερής Βιβλιοθήκης» της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας (mail@vivl-lixour.kef.sch.gr) και ο καθένας μπορεί από το σπίτι του, το γραφείο του ή το εργαστήριό του να βρίσκει τα βιβλία που τον ενδιαφέρουν, ώστε ευκολότερα και γρηγορότερα να γίνεται ο δανεισμός τους.

► Το δίτομο έργο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Σύμμικτα Παλικής μπορείτε να τα προμηθεύεστε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.  Δύο τόμοι,  1130 σελίδες, μόνο 40 ευρώ.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img