Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα: ΑΛΥΤΟ πρόβλημα και αυτό; Τι είπαν στην 1η συνεδρίαση ΔΣ Δ. Ληξουρίου

spot_img

Στη χτεσινή (Δευτέρα 20/01/2020) 1η συνεδρίαση για το 2020 Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυριότερα αυτά των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι και του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Αθέρα.

Για το θέμα των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι γράψαμε ξεχωριστά. Περισσότερα εδώ.

Το ίδιο θα κάνουμε και για το Αλιευτικό Καταφύγιο στον Αθέρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε χτες το θέμα “Εξελίξεις σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα”.

ΒΙΝΤΕΟ

Προς τη μέση ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα αυτό

Δείτε τι ψήφισαν τελικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Ένα καταφύγιο που ουσιαστικά κατασκευάστηκε το 1991 και ολοκληρώθηκε το 1993 περίπου.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και το κοινό είχε πάρα πολλά να πει και να καταγγείλει. Όπως καταλάβαμε είναι και αυτό ένα από τα άλυτα προβλήματα στο Δήμο Ληξουρίου βασανίζοντας τους κατοίκους και τους ψαράδες της περιοχής εδώ και χρόνια!

Υποστήριξε το εκνευρισμένο πλήθος ότι για την όλη κατάσταση φταίει μια κυρία, που εμποδίζει τους πάντες να περνάνε ή να βγάζουν φωτογραφίες και πως η ίδια μάλιστα έχει βάλει και πορτόνι για να μην υπάρχει καμία πρόσβαση! Όλο αυτό πλήττει και την ίδια τους την εργασία! Ειδικά τους ψαράδες!!!

Το μεγάλο χτύπημα όμως το έδωσε ο Υφυπουργός κ. Σκουρλέτης, που με απόφασή του μέσα στις γιορτές και εντελώς ξαφνικά, ανακοίνωσε ότι πρέπει να κατεδαφιστεί το καταφύγιο.

Πρώτος την ομιλία του ξεκίνησε ο κ. Δημήτρης Μαντζουράτος. Υποστήριξε ότι “Υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του Δημάρχου Ληξουρίου, κ. Γιώργου Κατσιβέλη, άλλωστε στη Νέα Δημοκρατία ανήκει, και κ. Τραυλού. Κουβέντα ο κ. Κουρής. Μετά την ανακοίνωσή μας βρήκε και είπε ότι θα το εγκσυγχρονίσει κιόλας!!! Καλούμε το Δήμο να νομιμοποιήσει το αλιευτικό καταφύγιο. Δεν προσκαλέσατε στην αποψινή συνεδρίαση τους ψαράδες και τους άμεσα ενδιαφερόμενους! Το κάναμε εμείς όμως. Τόσο ενδιαφέρεστε!”

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου απάντησε “Είμαστε ενάντια στην κατεδάφισή του. Ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για το καταφύγιο. Θα κάνουμε παρόλα αυτά όλες τις νομικές ενέργειες και θα στηρίξουμε ό,τι μας πει η Περιφέρεια, που είναι αρμόδια, για να μην κατεδαφιστεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και ο κ. Σπύρος Παγώνης Ποταμιάνος αναφέροντας ότι είναι “Απαράδεκτο το κείμενο του Σκουρλέτη. Στήριξη και αναίρεση αποφάσεων κατεδάφισης. Μια κυρία μόνο φταίει με μεθοδεύσεις με τις κυβερνήσεις!!!”

Ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς παίρνοντας το λόγο είπε “Να νομιμοποιηθεί και να εκδοθεί περιβαλλοντική μελέτη, καθώς η κυρία (που ειπώθηκε ότι φταίει), εκεί στηρίζεται!”. Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε “Να γίνει βελτίωση σε Τουριστικό και Αλιευτικό Καταφύγιο.”

Το κοινό να ενθουσιάστηκε στο άκουσμα πρότασης βελτίωσης και δικαιολογημένα. Όμως, το θέμα είναι για την ώρα να μην κατεδαφιστεί το καταφύγιο.

Ο κ. Βαγγέλης Λουκέρης τόνισε κάτι που κανείς δεν ανέφερε. “Να προσβάλει η υπηρεσία την περίπτωση που η κυρία έχει δηλώσει το δρόμο δικό της στο Κτηματολόγιο.”

Ο κ. Διονύσης Αραβαντινός υποστήριξε και αυτός ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί άμεσα το καταφύγιο και κατήγγειλε την απόφαση του κ. Σκουρλέτη με έντονο ύφος! Και αυτός αναφέρθηκε σε αυτήν την κυρία, που λέγεται ότι φταίει, απορώντας και ο ίδιος για όλη αυτή την κατάσταση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γκισγκίνης, που ήταν παρών έκανε γνωστό ότι “Θα συζητήσουμε για το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Καλό θα ήταν να έρθετε όλοι… Την Τετάρτη στις 2:30 το μεσημέρι στο Αργοστόλι. Θέλει μια κυρία να εκμεταλλευτεί το οικόπεδό της ως ξενοδοχειακή μονάδα! Υπάρχει μελέτη σπό το Δημο Κεφαλονιάς και νομιμοποίηση αλλά επεστράφη πίσω. Μέχρι 2/03 να προσβάλετε την απόφαση του Υπουργού. Μπορείτε!!!”

Ο κ. Βαγγέλης Φαρακλός τόνισε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι στην οιυσία “μία μόνο υπηρεσία δεν νομιμοποίησε το καταφύγιο. Αυτή των Αρχαιοτήτων!!!”

Η πρόταση του κ. Μαντζουράτου ήταν “να βγει δελτίο τύπου από το Δήμο Ληξουρίου για ένσταση, νομιμοποίηση, εξασφάλιση χρηματοδότησης, να ανοιίξει ο δρόμος και να δούμε τι έχει δηλώσει η κυρία στο Κτηματολόγιο. Το καταφύγιο είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!”

Έτσι, λοιπόν την Τετάρτη θα πάνε κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να δούμε τι έχει να πει και η Περιφέρεια, που είναι και η αρμόδια!

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται