Τόσο ΑΛΥΤΟ είναι το θέμα των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου; Τι είπαν στην 1η συνεδρίαση ΔΣ Δ. Ληξουρίου (Βίντεο+εικόνες)

spot_img

Για τις εργατικές κατοικίες έχουν σηκώσει ΟΛΟΙ τα χέρια ψηλά. Τέως και νυν δημοτική αρχή, Βουλευτές, Κράτος και ιδιοκτήτες των κατοικιών! Τόσο άλυτο το πρόβλημα;

Άλυτο φαίνεται να είναι το πρόβλημα των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι!!! Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μας έμεινε από τη χτεσινή 1η συνεδρίαση (Δευτέρα 20/01/2020) για το 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου.

Κανένας πρώην ή νυν Δημοτικός Σύμβουλος δε θέλησε να αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη ή μέρος αυτής για το θέμα των κατοικιών. Ακούσαμε μάλιστα ότι ούτε και η πρώην βουλευτής έχει κάποια ευθύνη. Όμως, εννοείται πως έχει και αυτή ευθύνη.

Τότε τι φταίει και δεν έχει υπάρξει κάποια λύση; Ποιός εμποδίζει την επισκευή ή ανακατασκευή τους;

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μάθαμε, καμία μελέτη δεν έχει ξεκινήσει. Και πως να ξεκινήσει, όταν στην ουσία ούτε οι πολιτικοί ενδιαφέρονται πραγματικά, αφού έχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα να λύσουν, αλλά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δυσκολεύουν την υπάρχουσα κατάσταση με 2-3 ιδιοκτήτες να έχουν συγκεκριμένες απόψεις καθιστώντας αδύνατη μια κοινή γραμμή, μια κοινή τους φωνή.

Στη συνεδρίαση χτες ακούστηκαν σκληρά λόγια τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους όσο και από το κοινό, που παρακολουθούσε, προς την τότε δημοτική αρχή και τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης, αλλά και για την τωρινή κυβέρνηση και δημοτική αρχή.

Όπως ήταν φυσικό, τα περισσότερα βέλη τα έριξαν στο Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Γιώργο Κατσιβέλη. Άδικα ή δίκαια, όλοι θεώρησαν ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή του τότε Δήμου Κεφαλονιάς, στην οποία άνηκε και ο ίδιος, δεν ασχολήθηκαν όπως θα έπρεπε με το θέμα.

Αρκετοί από το πλήθος ηταν εκεί θέτοντας ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή και τους συμβούλους. Είδαμε την απόγνωση στα μάτια τους και ότι πραγματικά θέλουν να λυθεί το θέμα. Νιώθουν ότι το κράτος, αλλά και όλοι συνολικά τους κοροϊδεύουν!

Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστηριξαν:

Δ. Αραβαντινός: “Είστε στον κόσμο σας.” είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο. Ένα σχόλιο πολύ σκληρό, που μας αιφνιδίασε. “Η δημοτική αρχη σας κοροϊδεύει. Ως ενιαία οντότητα πρέπει να προχωρήσουν οι κατοικίες.”

Β. Ρουχωτάς: Απευθυνόμενος προς τον κόσμο “Όσοι έχετε κίτρινο χαρακτηριζόμενο σπίτι στις εργατικές κατοικίες πρέπει να το νομιμοποιήσετε. Έχει ζητηθεί να εκπροσωπηθείτε με δικηγόρο και μηχανικό για να μιλάει με αυτούς απευθείας η υπηρεσία, αλλά δεν το κάνατε!”. Και ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι η πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έκανε ό,τι καλύτερο νομοθετικά. “Φταίει ο Δήμαρχος, γιατί δεν πίεσε καταστάσεις, ενώ ήταν στην επιτροπή τότε.”

Δ. Μαντζουράτος: “Στη συνεδρίαση ουσιαστικά λέμε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη; Δεν έχουν ευθύνες οι πολίτες”. “Να κατεδαφιστούν ΟΛΑ. Να μη διατηρηθούν τα κίτρινα. Να έχουμε μια συνολική κατασκευή ενιαία. Να γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου”. “Γιατί έπεσαν οι εργατικές κατοικίες και όχι τα υπόλοιπα σπίτια; Και χωρίς καμία τιμωρία για τους υπεύθυνους;”. “Να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου και όχι ΕΝΦΙΑ.”

Β. Βαλλιάνος: “Βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Ψάχνουμε να βρούμε τι μας φταίει. Διαφωνώ ότι τα κίτρινα θα επισκευαστούν. Αν επισκευαστούν τα μισά θα είναι σαν τσαντίρι ουσιαστικά. Βρήκαν τώρα πρόβλημα με το συντελεστή του ύψους. Θα βρουν και άλλα προβλήματα.”

Βαγγέλης Λουκέρης: “Ο Βουλευτής μας χτες ήρθε μόνο για να κερδίσει το φλουρί και όχι για να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα!”

Δήμαρχος Ληξουρίου: “Το κράτος έχει πολυνομία και όχι απλοποίηση των διαδικασιών. Έχω πάει πολλές φορές στο Υπουργείο. Η τότε βουλευτής δε βοήθησε. Ήταν πολεοδόμος. Έκανε 3 χρονια για να νομοθετήσει και θέλετε να το κάνω εγώ σε 4 μήνες;” Αν είναι ασύμφορο να επισκευαστούν τα κίτρινα… θα προτείνουμε εννοείται την κατεδάφιση. Όμως, τραβάει χρόνο. Το ίδιο το κράτος ειχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και το ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία για να δώσει λύση. Θα περιμένουμε τον Υπουργού που θα έρθει πολύ σύντομα και μετά την επίσκεψή και με μία επιτροπή, θα πρέπει να μας κάνει μια πλήρη ενημέρωση και να μας δωσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας.”

Ψήφισαν όλοι εκτός από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, την πρόταση του Δημάρχου ως προς την αναμονή του Υπουργού για να βρεθεί μαζί μια λύση.

Το κακό είναι ότι μίλαγαν όλοι για ώρες ατελειώτες. Όμως, μια χρυσή τομή δε βρέθηκε. Μία λύση, μια διαφορετική λύση από κάποιον. Κανείς δεν υποχωρεί και κανείς δεν παίρνει ευθύνες! Το μέλλον θα δείξει….

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img