Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου καλωσορίζει μαθητές από το Oberhausen Γερμανίας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών «MULTI»

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Η Κεφαλονιά υποδέχεται ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών «MULTI» και το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου καλωσορίζει μαθητές από το Oberhausen Γερμανίας.

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου με τις οικογένειές τους θα  φιλοξενήσουν 11 μαθητές από το Oberhausen της Γερμανίας για το διάστημα 1 έως 13/10-2023, στα πλαίσια του Προγράμματος MULTI 2023. Κεφαλονίτες και Γερμανοί μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους θα συμβιώσουν για 13 μέρες, θα πραγματοποιήσουν μαζί εκδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις, θα γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου μας, θα βιώσουν την οικογενειακή και σχολική καθημερινότητα, θα συνεργαστούν σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και project και θα χτίσουν σχέσεις φιλίας. Στη συνέχεια οι φιλοξενούντες μαθητές και μαθήτριες μας θα συμμετέχουν στο MULTI Open Air Festival του Oberhausen τον Αύγουστο του 2024.

   Είναι η 5η φορά που μαθητές από την Κεφαλονιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μαθητών MULTI, που διοργανώνεται από τον Δήμο του Oberhausen. Η συμμετοχή των μαθητών της Κεφαλονιάς στο Πρόγραμμα MULTI, που ξεκίνησε το 2017 με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού κ. Φώτη Λευκαδίτη σε συνεργασία αρχικά με την κ. Alexandra Kullack,  τείνει να γίνει πλέον θεσμός. Ένας θεσμός που έχει σφυρηλατήσει δεσμούς μεταξύ των νέων και έχει προωθήσει την Κεφαλονιά ως προορισμό στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή του Oberhausen.

   Το περσινό καλοκαίρι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου φιλοξενήθηκαν στο Oberhausen και συμμετείχαν σε ένα διεθνές φεστιβάλ νέων, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στοχεύει στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των λαών και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης. Φέτος είναι η σειρά μας να ανταποδώσουμε με ένα πρόγραμμα γεμάτο δράση, δημιουργικότητα και κέφι.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

   Τη διοργάνωση της φιλοξενίας έχει αναλάβει το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και ομάδα εκπαιδευτικών που αποτελείται από τους συντονιστές κ. Φίλιππο Μπαζίγο, Δ/ντη του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου , κ. Φώτη Λευκαδίτη, Δ/ντη του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και συμμετέχουσες τις καθηγήτριες κ. Βασιλική Μήτση και κ. Αναστασία Μουντάκη.

   Τους Γερμανούς μαθητές θα φιλοξενήσουν οι οικογένειες των μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου Μαριάννας Γιατρά, Νικολέτας Εξάρχου, Γεράσιμου Μπάλλα, Φαίης Παντελάδη, Ελένης Ρουχωτά, Μαρίας Σαραντοπούλου, Μαρίας-Λυδίας Σταυροπούλου, Δημήτρη Τζουγανάτου,  και οι οικογένειες των απόφοιτων του 2ου Γυμνασίου και νυν μαθητών/τριών του 2ου Λυκείου Αργοστολίου Χριστιάνας Βουτσινά, Ευτυχίας Ζαφειράτου και Διονύσιου Φαραού.

   Σήμερα 1η μέρα του Προγράμματος τους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός  (αρμόδιος για θέματα παιδείας) και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κεφαλληνίας κ. Μ.Μελισσάς. Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα παιχνίδι ανακάλυψης της πόλης.

   Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς: ΕΓΙΝ (Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας), Δήμο Αργοστολίου, ΟΦΥΠΕΚΑ Παράρτημα Αργοστολίου , ξενοδοχείο Mirabelle, Δήμο Παλικής, , Mythos catering, καφετέρια De Bosset, Argostoli Lagoon Activities, Wild Life Sense, Ionian Sea Ferries , Γαλακτοβιοτεχνία Τζωρτζάτου, κ. Πέτρο Πετράτο ( Δρ. Ιστορίας), κ. Διονύση Πετεινάτο (συνταξιούχο εκπαιδευτικό), κ.Ελένη Λιναρδάτου και κ.Εύη Πεφάνη από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Μπάλλος».

Ο Διευθυντής

Φίλιππος Μπαζίγος ΠΕ86

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται