Μπράβο στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου για την εξαιρετική παρουσία τους στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ

spot_img

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες μας Χριστιάνα Βουτσινά, Γεωργία Καλογηράτου, Μελίνα Καραγκιαουρίδη και το μαθητή μας Αχιλλέα Κονιδάρη για την εξαιρετική παρουσία τους στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη».

Πρόκειται για ένα τριήμερο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη 16-18/12/2022, στο οποίο 650 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν προσομοίωση των επιτροπών του ΟΗΕ με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Χριστιάνα, ως εκπρόσωπος της Αιγύπτου και η Γεωργία, ως εκπρόσωπος της Ρουμανίας, στην Επιτροπή Εξάλειψης των Διακρίσεων κατά των Γυναικών ανέλαβαν να επιχειρηματολογήσουν για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η Μελίνα, ως εκπρόσωπος της Σουηδίας, στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ κατέθεσε προτάσεις για την αφύπνιση της κοινωνίας. Ο Αχιλλέας, ως εκπρόσωπος της Ρουμανίας, στην Επιτροπή για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα προασπίστηκε το δικαίωμα στην Υγεία. Η προετοιμασία τους έγινε στο Σχολείο από την καθηγήτρια κ. Αναστασία Μουντάκη.

Η παρουσία τους σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία τίμησε το Σχολείο και το νησί μας. Τους συγχαίρουμε κυρίως για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς το Σχολείο μας δεν διαθέτει τους απαραίτητους χώρους και υποδομές . Όπως είναι γνωστό στεγάζεται για 8η συνεχή χρονιά σε προκάτ αίθουσες, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική λύσης.

Τα παιδιά μας επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη με 2 τιμητικές διακρίσεις και πολλές εμπειρίες στις αποσκευές τους. Με αφορμή την επιτυχία τους αυτή, ας αναλογιστούμε πόσες περισσότερες ευκαιρίες θα είχαν να αναδείξουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητα τους, αν η Πολιτεία και οι τοπικές αρχές στήριζαν στο βαθμό που οφείλουν τα δημόσια σχολεία και τις ανάγκες των μαθητών.

Ο Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου
Νικόλαος Βουτσινάς

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται