Η Ελλάδα είναι η Οικονομική Πρωταθλήτρια του 2022 ανάμεσα σε 34 πλούσιες χώρες

spot_img

Eίμαστε οι οικονομικοί πρωταθλητές του 2022 σύμφωνα με το Economist! 

Καθώς φεύγει το δύσκολο έτος 2022, λόγω των επιπτώσεων στις τιμές της ενέργειας και τον πληθωρισμό από την απρόκλητη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ήρθε η ώρα να κάνουμε τον οικονομικό και πολιτικό απολογισμό της χρονιάς. 

Στα θετικά της χρονιάς, οι επιπτώσεις της διεθνής πανδημίας του Κορονοϊού σχετικά υποχώρησαν. 

Όμως, λόγω του νέου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει σαν συνέπεια την ενεργειακή και καταναλωτική ακρίβεια (πληθωρισμός) οι Δυτικές Κεντρικές Τράπεζες αποφάσισαν να αυξάνουν τα επιτόκια μας έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός. Αυτό, έχει σαν συνέπεια την προβλεπόμενη επιστροφή του φαντάσματος της διεθνής ύφεσης που επηρεάζει την Αμερική αλλά και την Ευρώπη μας! 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα μας σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα του έγκυρου Βρετανικού Οικονομικού Περιοδικού Economist είναι, ανάμεσα 34 κυρίως πλουσίων χωρών, η Οικονομική Πρωταθλήτρια του 2022! 

Όπως αναφέρει το Economist με τα παρακάτω στοιχεία το Ελληνικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) στο διάστημα από το δ’ τρίμηνο του 2021 έως το γ’ τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε 2,2%, ενώ στην Ιταλία αυξήθηκε 1,8%, στην Ισπανία 1,5% και στη παντοδύναμη κατά τα αλλά Γερμανία μόλις 1,3%! 

Στο μέτωπο της ακρίβειας οι τιμές καταναλωτή (πληθωρισμός) αυξήθηκαν 7,8% στην Ελλάδα το πρώτο 10μηνο του 2022 ενώ στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά Ι0,8% και στη Γερμανία κατά 10%! 

Οι τιμές των μετοχών στο “βαρόμετρο” της Ελληνικής Οικονομίας και Αγοράς, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αυξήθηκαν 0,8% στο 11μηνο του 2022 ενώ στα διεθνή χρηματιστήρια οι μετοχές είχαν σημαντική πτώση 15%! 

Νικήτρια ήταν για πρώτη φορά και η Ελλάδα μας και στη μείωση του καθαρού δημόσιου χρέους που εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 16% σαν ποσοστό του ΑΕΠ! 

Τέλος, όταν οι έγκυροι και αντικειμενικοί ξένοι όπως οι Οικονομολόγοι του Economist, και πολλοί άλλοι διεθνή παράγοντες παρομοίως, λένε όλα αυτά τα διθυραμβικά για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως να μην είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι πως και το νέο έτος 2023 θα αποτελέσει άλλη μια χρονιά με ρεκόρ για την Ελλάδα μας;

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img