Γιάννης Βαρούχας: Η παρέμβασή μου στο μάθημα οπισθοδρόμησης (Βίντεο)

spot_img

«Η παρέμβασή μου στο μάθημα οπισθοδρόμησης (video)»

                Τη Δευτέρα 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά (σημεία των καιρών) μία ανοικτή εκδήλωση διαλόγου με τίτλο «Μάθημα οπισθοδρόμησης το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία», με εκπαιδευτικούς απ’ όλα τα Ιόνια Νησιά και κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

                Είχα την τιμή να συμμετέχω σ’ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ως ενεργός γονέας. Έτσι, μπόρεσα να μεταφέρω στην εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, αλλά και στους θεσμικούς που παρακολουθούσαν, την ανησυχία που διακατέχει όλους τους γονείς για την τοποθέτηση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας, για την επέκταση των τμημάτων στα 27 παιδιά/τάξη, για την εισαγωγή ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο(!), για την ανάγκη να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες και αυξημένες αποδοχές στι σχολικές καθαρίστριες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, καθώς και για την εκχώρηση των προσωπικών δεδομένων γονέων και μαθητών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιλέχθηκε η οποία εδρεύει εκτός Ελλάδας.

                Τέλος, εξέφρασσα την προσωπική μου άποψη ότι ήταν λάθος η νομοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης απ’ το προνήπιο. Ασφαλώς και είμαι υπέρμαχος στο να υπάρχει αυτή η δυνατότητα για όσους την επιθυμούν και την έχουν ανάγκη, αλλά η φύση του υποχρεωτικού σ’ αυτήν την ηλικία δε φάνηκε να κάνει καλό στα παιδιά μας απ’ όποια σκοπιά κι αν το προσεγγίσαμε. Διότι ως γνώμονα πρέπει να έχουμε πρώτα τα παιδιά μας και ύστερα τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβασή μου.

Αργοστόλι, 20 Μαΐου 2020
Γιάννης Βαρούχας

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται