Η ΕΔΑΚΙ Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενημερώνει για τα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται

spot_img

Είμαστε χαρούμενοι που κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα για την Aνακύκλωση και την Διαχείριση των Aποβλήτων γενικότερα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Με ρυθμούς σταθερούς βελτιωνόμαστε και με αποφασιστικότητα οραματιζόμαστε τα νησιά μας καθαρά όπως το περσινό καλοκαίρι και προσπαθούμε να γίνουν υποδειγματικά καθαρότερα στο μέλλον.

Η Aνακύκλωση είναι μία από τις προτεραιότητες μας στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης κυρίως στα μέσα προσωρινής αποθήκευσης.

Προσπαθούμε να μην πετάμε περιττά μiκρά απορρίμματα ή βρώμικα περισσεύματα στους μπλε κάδους.

Mερικά απορρίμματα δεν ανακυκλώνονται.

Μεταξύ αυτών:

Σπασμένο γυαλί. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά όχι. Το σπασμένο γυαλί το πετάμε μόνο στους κοινούς κάδους.

Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες έτοιμου φαγητού: Τα κουτιά από πίτσα και οι συσκευασίες έτοιμου φαγητού είναι γεμάτα από λάδια και λίπη και δεν ανακυκλώνονται.

Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες: Οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες σακούλες, που διατίθενται κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, έχουν ημερομηνία λήξης και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται.

Κομματάκια χαρτί: Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4.

Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια: Ενώ τα πλαστικά μπουκάλια είναι βασικό ανακυκλώσιμο υλικό, τα καπάκια τους ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Μέσω της επαναχρησιμοποίησης.

Άρα πρέπει να τα αφαιρούμε και να τα πετάμε ξεχωριστά σε ειδικά μέσα προσωρινής αποθήκευσης ως ότου τα μεταφέρουμε στα κέντρα διαλογής και επεξεργασίας.

ΕΔΑΚΙ – Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΑΕ ΟΤΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται