Η Ένωση Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ” για τις 2 Απρίλη 2023, Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

spot_img

Θέμα: «2 Απρίλη 2023 Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό»

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» ενόψει της 2ας Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, πραγματοποιεί τις παρακάτω δράσεις:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023:

Αργοστόλι

  • Ώρα 10:30: Το ΔΣ της Ένωσης με την ψυχολόγο του ΚΔΗΦ κα. Δώρα Χωραΐτη, την Υπεύθυνη Λειτουργίας της ΣΥΔ κα. Εύα Αλεξανδράτου και με τρεις ωφελούμενους Α.μεΑ. θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιλιμιδό για ενημέρωση σχετικά με τις διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος και τις προοπτικές πραγματοποίησης δράσεων και δημιουργίας δομών στο Δήμο Αργοστολίου για Αυτιστικά Άτομα, αλλά και γενικότερα για τα Άτομα με Αναπηρία.
  • Την ίδια μέρα και ώρα 11:15 με τα ίδια θέματα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό.

Ληξούρι

  • Οι ωφελούμενοι και το εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση με σχετικό υλικό στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

  • Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία LIGHT IT UP BLUE και θα χρωματίσουμε με μπλε χρώμα το Δημοτικό Σχολείο Θ. Βαλεντή στο Ληξούρι.

Κλείνοντας, σας παραθέτουμε λόγια που έχει γράψει ένα άτομο με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας:«Αν θέλετε να με βοηθήσετε μην με αλλάξετε για να ταιριάξω στον κόσμο σας. Ούτε να φτιάξετε μια γωνιά στον κόσμο σας ειδικά κατασκευασμένη για μένα. Εργαστείτε μαζί μου για να χτίσουμε περισσότερες γέφυρες μεταξύ μας…»

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος,                                                                         Η Γενική Γραμματέας,

 Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                                 Σοφία Λασκούδη

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται