Δυο κεφαλονίτικα πασχαλινά ποιήματα για την ειρήνη των λαών

spot_img

Δυο κεφαλονίτικα πασχαλινά  ποιήματα για την ειρήνη των λαών

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Ο Σωτήρης  Γαλιατσάτος,  ήταν μια αξιόλογη ποιητική μορφή του νησιού μας, δημοσίευε ποιητικές του δημιουργίες στον τοπικό τύπο του νησιού μας και πολλοί στίχοι του μελοποιήθηκαν από τον επίσης αξιόλογο  μουσικοσυνθέτη, Σπύρο Μαρκάτο.

           Μορφή ανήσυχη, ρομαντική φύση, γεμάτος προβληματισμούς για τη ζωή και για των Ισχυρών της Γης τα πονηρά έργα.  Όλα αυτά κι άλλα  ήταν οι  βασικοί πυλώνες –ιδέες,  που ενεργοποιούσαν τους ποιητικούς του νευρώνες και άπλωνε στο χαρτί τις σκέψεις του σε ρυθμό με αθόρυβη μουσική.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

          Σχολίαζε ποιητικά την  τότε επικαιρότητα, έγραφε στίχους για θρησκευτικές γιορτές, για συμβάντα, για τη φύση και τις ομορφιές της, για την Κεφαλονιάς μας, για τον Άγιο Γεράσιμο του νησιού μας, μα  πάνω από όλα σχολίαζε ποιητικά τα πολιτικά  θέματα που αφορούσαν την ταραγμένη δεκαετία 1960-70.

          Στην παρούσα υπάρχουν δυο ποιήματά του, το ένα άγνωστο και το άλλο δημοσιευμένο, που αναφέρονται στην Ποθητή  Πασχαλιά, που  στις μέρες μας … όλο και σκοτεινιάζει από τα ύπουλα παιχνίδια των Ισχυρών της Γης…

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img