Αρχείο Πολεοδομίας: Απλοποίηση της δουλειά του Μηχανικού – Στόχος η άμεση ψηφιοποίηση της Πολεοδομικής Πληροφορίας

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διάθεση του ΤΕΕ Δ. Ελλάδας το αρχείο της Πολεοδομίας – Β. Καραχάλιος: Απλοποιούμε τη δουλειά του Μηχανικού-Μεγάλος μας στόχος η άμεση ψηφιοποίηση της Πολεοδομικής Πληροφορίας  

Στην διευκόλυνση του έργου του Μηχανικού αλλά και της αλληλεπίδρασης με τον πολίτη οδηγεί η απόκτηση από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, της βάσης  δεδομένων των οικοδομικών αδειών, που τηρεί το αρχείο της Πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων  και εμπεριέχει τα βασικά στοιχεία των Οικοδομικών Αδειών (Χρονολογία, Διεύθυνση κτίσματος, Τίτλος-περιγραφή Πράξης, Επωνυμία Μηχανικού και Ιδιοκτήτη).

Η χορήγηση έγινε κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  Βαγγέλη Καραχάλιου προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Πατρέων, κ. Τασία Τογιοπούλου, και πλέον το αρχείο της Πολεοδομικής Υπηρεσίας βρίσκεται στη διάθεση των Μηχανικών προκειμένου να διεκπεραιώσουν σε πολύ μικρότερο χρόνο τις εργασίες τους, παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα και το συνωστισμό μηχανικών στην Υπηρεσία του Αρχείου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Μηχανικοί θα ενημερωθούν για τον τρόπο πρόσβασης και χρήσης του Αρχείου που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην καθημερινή εργασία τους.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας το γεγονός ότι αποκτήσαμε άμεση πρόσβαση στο Αρχείο και ευχαριστούμε το Δήμο Πατρέων που έκανε δεκτό το αίτημά μας» αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Καραχάλιος. «Το πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη δουλειά μας γίνεται κατανοητό αν σκεφτούμε  ότι μέχρι και πρότινος υπήρχε τεράστια ανάγκη πρόσβασης μηχανικών σε στοιχεία φακέλων Οικοδομικών Αδειών.

Οι υπάλληλοι του Αρχείου έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά η  δυσαναλογία στον όγκο των αιτημάτων σε σχέση με το μικρό αριθμό εργαζομένων στο Αρχείο οδηγούσε στην αδυναμία άμεσης απόκρισης, στον συνωστισμό και την απώλεια χρόνου.

Αυτή είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την απλοποίηση της δουλειάς του μηχανικού και την αποφόρτιση της καθημερινότητάς του. Μεγάλος μας στόχος παραμένει η ψηφιοποίηση όλων των Πολεοδομικών Πληροφοριών στους νομούς αρμοδιότητάς μας. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε μέχρι το 2026 να έχουμε προχωρήσει στη ψηφιοποίηση, ψηφιακή καταχώρηση, αρχειοθέτηση και γεωαναφορά, των φακέλων των αδειών δόμησης, που υπάρχουν στις Υπηρεσίες Δόμησης σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. 

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img