Παρέμβαση Βουλευτή στη Βουλή των Ελλήνων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας & το Σχέδιο «Γιατρός για Όλους»

spot_img

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Σχέδιο «Γιατρός για Όλους»

Ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Στη συζήτηση που προηγήθηκε είχα την ευκαιρία να λάβω τον λόγο αναφέροντας πως η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτελεί δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. «Υποχρέωσή μας είναι να την εξασφαλίσουμε με τρόπο ισότιμο», τόνισα εμφατικά.

Αναφορικά με τον «Γιατρό για όλους», έναν νέο θεσμό που εισάγουμε, η επιμέλεια και η συστηματική τήρηση του φακέλου ασθενούς, ο προληπτικός έλεγχος και η παραπομπή τους σε άλλα επίπεδα περίθαλψης όταν αυτό είναι αναγκαίο καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας είναι παράμετροι που το ψηφισθέν νομοσχέδιο θεραπεύει.

Σχετικά, τέλος, με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, η εισαγωγή κριτηρίων ποιότητας στη διαμόρφωση πολιτικών αποζημιώσεων καθώς και η θέσπιση κινήτρων για τους παρόχους να ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την ομιλία μου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://bit.ly/3yFTRRL

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται