Π. Καππάτος: Συναντήσεις για θέματα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Δελτίο Τύπου

Συναντήσεις για θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Την εβδομάδα που πέρασε είχα συναντήσεις σε Υπουργεία για θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Αρχικά την Τρίτη 24 Μαΐου με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τον κ. Γενικό συζητήσαμε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τουριστική οικονομία του τόπου μας και αφορά στην έκδοση αδειών ανέγερσης ξενοδοχείων σε περιοχές εκτός σχεδίου.

Καθώς υπάρχει νομική πρόβλεψη υπερίσχυσης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Ιονίων Νήσων, με τον κ. Γενικό εξετάσαμε με ποιόν τρόπο θα ξεπεραστεί αυτή η αναντιστοιχία, ώστε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη να ισχύουν οι προβλέψεις του ν. 4759/2020 για την Πολεοδομική και Χωροταξική Νομοθεσία.

Σχετικά έχω καταθέσει την Ερώτηση ΑΠ: 5145/12.5.2022 «Έκδοση αδειών ανέγερσης ξενοδοχείων», ώστε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να καταγραφεί η άποψη του Υπουργείου.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου συναντήθηκα στο Υπουργείο Υγείας με την κ. Βενετία Βιλδιρίδη, Διευθύντρια του γραφείου της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα.

Στη συνάντηση εξετάσαμε τρία θέματα:

  • Συζητήσαμε για κίνητρα προσέλκυσης ιατρών σε νησιωτικές περιοχές. Συμφωνήσαμε για την ένταξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε Υπουργική Απόφαση που προβλέπει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αμοιβή επιπλέον 1500 ευρώ για μετακίνηση ιατρών από μεγάλα νοσοκομεία σε νησιωτικές περιοχές για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών.
  • Εξετάσαμε την κατανομή κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή νοσοκομείων και τις σχετικές κτιριολογικές και μηχανολογικές ανάγκες του νοσοκομείου Αργοστολίου που έχω ζητήσει να καλυφθούν.
  • Τέλος, με βάση όσα έχει ζητήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, επιβεβαιώσαμε την συμπερίληψη των σχετικών ιατρικών ειδικοτήτων στην επόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις ιατρών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται