Δήμος Ληξουρίου: Οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα από τα οικόπεδά τους

spot_img

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΑΘ/ΤΗΤΑΣ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ &ΠΡΑΣΙΝΟΥ                                                         

ΣΥΝ/ΣΗΣ ΕΓΚ/ΣΕΩΝ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝ/ΝΩΝ          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει από την 1η Μαΐου και διαρκεί έως 31η Οκτωβρίου υπενθυμίζουμε στους Δημότες μας ότι με την νέα ισχύουσα πυροσβεστική Διάταξη 9/2021απόφαση της Υπ. Προστασίας του Πολίτη 15005 οικ.Φ.700.9/29-04-2021

ΦΕΚ 1923/13-05-2021τεύχος Β΄) οι ιδιοκτήτες ,νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών έως 100 μέτρων από τα όρια τους ,υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους ,την απομάκρυνση  άλλων εγκαταλελειμμένων  εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους χώρους προς αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς  ή ταχείας επέκτασης της καθώς και στην λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50)λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και ότι άλλο προβλέπεται σύμφωνα με το  (άρθρο 94παρ.1εδ.26του Ν.3852/2010).                                                                                                                            

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την αντιπυρική περίοδο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ σε όλους τους ανοιχτούς χώρους λόγω αυξημένης επικινδυνότητας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις εντός οικισμών όσο και για οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός ορίων οικισμών.

Ο  ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΒΟΛΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται