ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Οι αγώνες για την ζωή και την υγεία μας δεν σταματούν ποτέ

spot_img

Οι αγώνες για την ζωή και την υγεία μας δεν σταματούν ποτέ

Με μια ακόμα κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Απρίλη 10 π.μ. οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου προσπαθούν  να ξυπνήσουν την κυβέρνηση από τον μακάριο ύπνο της ώστε δει κατάματα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της  στον χώρο της υγείας με την εμμονή της να μην ενισχύει το ΕΣΥ.

Από την έναρξη της πανδημίας η κατάσταση στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών μας πάνε από το κακό στο χειρότερο κι οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης και των τοπικών αρχόντων  υποτιμά απλά την νοημοσύνη των πολιτών.

Περισσότερο από ένα χρόνο, οι γιατροί και οι υγειονομικοί μας  έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και δίνουν καθημερινά  την μάχη για την φροντίδα και σωτηρία των ασθενών παρά τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό κι εξοπλισμό.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στεκόμαστε στο πλευρό τους γιατί τα δίκαια αιτήματα τους είναι αιτήματα και της τοπικής κοινωνίας, που παρακολουθεί τρομαγμένη τα καθημερινά δημοσιεύματα για τα εναπομείναντα κρεβάτια covid στο νομαρχιακό νοσοκομείο και τις συχνές αεροδιακομιδές ασθενών.

Ότι και να κάνεις για την υγεία δεν είναι ποτέ αρκετό γιατί νέες προκλήσεις απαιτούν αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και δοκιμάζουν μονίμως τις αντοχές του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του και στα ασφυκτικά δημοσιονομικά περιθώρια του μνημονιακού προγράμματος, έκανε πολλά αλλά δεν πρόλαβε να εφαρμόσει όλα όσα έπρεπε. Κατάφερε να  υλοποιήσει ένα ριζικά διαφορετικό πολιτικό σχέδιο στην Υγεία, θέτοντας ως κεντρική προτεραιότητα το στόχο της καθολικής κάλυψης υγείας και της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης παρότι  η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου  είχε δώσει την χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία, απολύοντας γιατρούς και κόβοντας οικονομικούς πόρους με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών υγείας και την αποδυνάμωση τους.

Σήμερα, το στοίχημα είναι να κερδίσουμε την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό  και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άλλη  μελλοντική υγειονομική κρίση, για αυτό δεσμευόμαστε ότι θα θωρακίσουμε σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ και την Δημόσια Υγεία στη χώρα μας.

Αργοστόλι 20 Απριλίου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img