Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Συμμετοχή στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στο Αργοστόλι

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι   5/5/2021

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, καλεί σε συμμετοχή στην  Απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, <την Πέμπτη 6 Μάη στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στις 10:30 το πρωί.>

Συνάδελφοι-σσες.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος και με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση να στείλουμε ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης:

 Αρνούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία μας και την οικονομική εξαθλίωση, για να σωθούν τα κέρδη των λίγων! Όλοι μαζί, οι σύλλογοι επαγγελματιών, το εργατικό κέντρο, οι εργάτες, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι έχουμε περισσότερη δύναμη.

Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την εργασία και το εισόδημα, για την Παιδεία, για τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην μετακυλήσουν πάλι τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι βιομήχανοι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων που απλόχερα τους δωρίζει η κυβέρνηση.

Μαζί διεκδικούμε ουσιαστικά μετρά προστασίας και οργανώνουμε την αλληλεγγύη σε όσους την έχουν ανάγκη, βάζουμε εμπόδια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η πρωτομαγιά φέτος μας βρίσκει με την πανδημία να καλπάζει. Περίπου 10.000 ζωές έχουν μέχρι τώρα χαθεί και εκατοντάδες χάνονται κάθε βδομάδα. Τα όρια του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες. Οι ΜΕΘ δεν επαρκούν σε αριθμό και δια σωληνώνονται ασθενείς στους διαδρόμους. Το προσωπικό των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και στον νομό μας δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση χωρίς ουσιαστική, κρατική, ενίσχυση

Για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη, παρουσιάζουν την αυτοδιάγνωση και τα self-tests ως τη σωτήρια λύση.. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν τη δημοσιά υγεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν την ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Εδώ και τώρα! Απαιτούμε άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας!

  • Άμεσα να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Πλήρη εξοπλισμό των νοσοκομείων και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας όπου υπάρχουν χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να απόσυμφορηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα με την πανδημία, καλπάζει και η οικονομική κρίση.

Η βαθιά κρίση στην οικονομία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στο λιανικό εμπόριο, στην εστίαση και αλλού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στο “κόκκινο”. Τα χρέη σε εφορία, ταμείο, προμηθευτές, τράπεζες, παρόχους έχουν συσσωρευτεί και διογκώνονται παραπέρα από την αναδουλειά. Τα κοψίματα ρεύματος, τηλεφώνου είναι καθημερινό φαινόμενο. Η αγωνία για το εισόδημα που συρρικνώνεται, έχει κορυφωθεί. H κυβέρνηση μπορεί να ανοίγει την συζήτηση για την επόμενη μέρα, όμως η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα δεν είναι ρόδινη και οι εμβολιασμοί “σέρνονται”, δεν αρκούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Τα μέτρα μιας χρήσης, οι αναστολές πληρωμών, δε χρυσώνουν τα χάπι. Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς

Εδώ και τώρα, πραγματικά και μόνιμα μετρά ενίσχυσης των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών, διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

Οι υπουργοί που μας κουνούν το δάχτυλο ότι “ζητάμε πολλά”, είναι προκλητικοί. Γιατί την ίδια ώρα δρομολογούν πακτωλούς δισεκατομμυρίων για να θωρακίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι μεταφράζεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης Πισσαρίδη και του Σχεδίου Ελλάδα 2.0. Ακόμα και ορισμένες επιχορηγήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ που προβλέπονται για τις πιο μικρές επιχειρήσεις, δεν θα “σώσουν την παρτίδα”, δεν θα περιορίσουν την ένταση του ανταγωνισμού, που θα οξυνθεί και λόγω των αντιλαϊκών νομών για την 10ωρη εργασία, για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας, γενικά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Πολύωρη δουλειά και μειωμένα εισοδήματα για όσους επιβιώσουν, λουκέτα για τους υπόλοιπους θα είναι το άμεσο μέλλον αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας.

Την ίδια στιγμή η συζήτηση που ανοίγει για το συμμάζεμα του κρατικού χρέους προμηνύει νέο γύρο επίθεσης. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Γι’ αυτό διατηρήθηκε «σαν κόρη οφθαλμού» η ληστρική φορολογία που επιβλήθηκε όλα τα προηγούμενα χρονιά κι ας κατρακύλησε το εισόδημα. Φορολογία από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ είναι εδώ. Επιπλέον ο πτωχευτικός νομός περιμένει στην γωνιά το ίδιο και οι κατασχέσεις. Αρνούμαστε να πληρώσουμε νέα βάρη, αρνούμαστε να ματώσουμε για τη σωτηρία των τραπεζών και των μονοπωλίων

Απαιτούμε:

-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης κατά προτεραιότητα

-Διαγραφή χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

-Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων

-Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

-Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται