Μουσείο Ραδιοφώνου & Ασύρματου Τηλ/κού Υλικού (Βίντεο+Φωτό)

spot_img

Όλα όσα είδαμε στο Μουσείο Ραδιοφώνου, Ασυρμάτου και Τηλεπικοινωνιακού Υλικού στο Αργοστόλι εντός του κτηρίου του Επιμελητήριου Κεφαλληνίας & Ιθάκης το Σάββατο 30/11/2019.

Το Μουσείο, στα πλαίσια του διημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Κεφαλληνίας & Ιθάκης για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Ίδρυσή του σύμφωνα με την πρόσκληση, παρέμεινε ανοιχτό και με ελεύθερη είσοδο για όλους. Υποδοχή και ξενάγηση από τον εκθέτη κ. Χαράλαμπο Μακρή.

Το Μουσείο Ραδιοφώνου, Ασυρμάτου και Τηλεπικοινωνιακού Υλικού, ιδρύθηκε το 1995 από τον ιδιώτη συλλέκτη και ραδιοερασιτέχνη Χαράλαμπο Μακρή.

Βρίσκεται στο Αργοστόλι, αλλά τα εκθέματα του ταξιδεύουν τον επισκέπτη στο χρόνο… σε μια άλλη εποχή, μακριά από τη σημερινή τεχνολογία και τις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες. Τότε που το ραδιόφωνο ήταν μεράκι.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Εδώ και 20 χρόνια ο κος Χαράλαμπος Μακρής συλλέγει, επιδιορθώνει και συντηρεί τα εκθέματα του μουσείου και πάντα ακούραστος με καλή διάθεση θα ξεναγήσει τους επισκέπτες και θα τους μεταδώσει μοναδικές πληροφορίες – γνώσεις. Γι’ αυτό το επισκέπτονται συχνά σχολεία που απολαμβάνουν μια πλήρη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα παρουσίαση.

Το Μουσείο έχει δυο ενότητες :

1.   Παλαιά ραδιόφωνα και τηλέφωνα

2.  Ασύρματους και τηλεπικοινωνιακούς δέκτες

Εκτίθενται γραμμόφωνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, 90 περίπου συλλεκτικά ραδιόφωνα και περισσότερα από 270 επιτραπέζια ραδιόφωνα,  μαγνητόφωνα, Πικ-απ,  30 πολιτικούς και στρατιωτικούς ασύρματους, 12 δέκτες, C.B., παλαιές λυχνίες εκπομπής-λήψης, τηλεφωνικές συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα παλαιάς εποχής  καθώς και φωτογραφικό υλικό. Όλα τα εκθέματα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μπορεί ο επισκέπτης να τα λειτουργήσει.

Επίσης στο Μουσείο Ραδιοφώνου λειτουργεί ράδιο-ερασιτεχνικός σταθμός ασυρμάτου με το χαρακτηριστικό κλήσεως sv8xw & C.B. KF 244.

Εντυπωσιαστήκαμε από όλα τα εκθέματα και μοιραζόμαστε με εσάς όλα όσα είδαμε με φωτογραφίες και βίντεο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img