Περιοδείες στελεχών ΚΚΕ με τον Αντώνη Ραλλάτο στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και σε σειρά Υπηρεσιών

spot_img

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καθημερινά στη μάχη για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του Κόμματος

Περιοδείες στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και σε σειρά Υπηρεσιών

Τη μάχη για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, σε κάθε γωνιά των νησιών, δυναμώνοντας ταυτόχρονα αποφασιστικά το κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Κλιμάκιο της ΤΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκε πρόσφατα στο “Ματζαβινάτειο” Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, όπου ο Α. Ραλλάτος αναφέρθηκε στην πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που αντιμετωπίζει τον τομέα της Υγείας ως εμπόρευμα και πηγή κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναφέρθηκε, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον κίνδυνο επέκτασής τους.

Μετά από πλούσιο διάλογο κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί αποτελεί τον μοναδικό αντίπαλο της ΕΕ των ομιλών, αφού τόσο η κυβέρνηση όσο και όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ, που ευθύνεται και για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Τόνισε, πως και την επόμενη μέρα των εκλογών, όπως μέχρι και σήμερα συμβαίνει, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα συμβάλλει με την οργάνωση του αγώνα και με τη στάση του στην Ευρωβουλή, για την ανάδειξη, αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων, αλλά και στην αντεπίθεση των εργαζομένων στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, για μια Ευρώπη των λαών σε σύγκρουση με την ΕΕ των βιομηχάνων, των τραπεζών, των μεγαλεμπόρων των εφοπλιστών και των λόμπυ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και στο Γηροκομείο Ληξουριού. Αναδέχθηκαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού για την περίθαλψη των φιλοξενούμενων αλλά και η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει το χώρο ως εμπορική επιχείρηση με τεράστια φορολογία και ΕΝΦΙΑ που στραγγαλίζουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και λειτουργίας του.

Ο Α. Ραλλάτος τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αντιμετωπίζουν και την πρόνοια ως κόστος, ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση και την εμπορευματοποίησή της.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ που αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο ΕΕ και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ενισχύοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ που μεγαλώνει στην Ελλάδα και την ΕΕ. Να αποτελέσει, επίσης, κριτήριο ψήφου η πείρα τους, από την απαράδεκτη διαχρονικά ασκούμενη πολιτική που είναι εξειδίκευση των κατευθύνσεων της ΕΕ, που εργαζομένων και στο Γηροκομείο Ληξουρίου.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στ Γ.Ν. Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Το κλιμάκιο του Κόμματος, συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και εν συνεχεία με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Από την πλευρά του, ο Α. Ραλλάτος, ανέδειξε πως η Δημόσια Υγεία στην Κεφαλονιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας, στρατηγική που στηρίζουν και τα κόμματα της «αντιπολιτευόμενης» συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελ. Λύση κ.α..

Περιοδεία έγινε και στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους». Ο συντονιστής – διευθυντής του προγράμματος και οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του προγράμματος και ανέδειξαν πως ο «Απόπλους» αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή απεξάρτησης από το αλκοόλ, τζόγο, ναρκωτικές ουσίες, εξάρτηση από το διαδίκτυο στην Κεφαλονιά, αλλά και την προκλητική αδιαφορία από την Πολιτεία.

Αναφέρθηκε, τόσο ο ίδιος όσο και οι εργαζόμενοι της δομής, στην κατακόρυφη αύξηση της κατάχρησης αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και εξάρτησης από το διαδίκτυο σε μικρές ηλικίες, άρα και τις τεράστιες ανικανοποίητες ανάγκες για απεξάρτηση. Επίσης εκφράστηκε η πλήρη αντίθεση τους με το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ τονίστηκε ότι το Κόμμα θέτει σε προτεραιότητα τα ζητήματα της Ψυχικής Υγείας και αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σημειώθηκε ότι πρόκειται για αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, η οποία έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των Οδηγιών της, που ουσιαστικά θεωρεί κόστος για το κράτος όλα αυτά τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στους εργαζόμενους του Δήμου Αργοστολίου όπου τη συζήτηση απασχόλησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης, των καθηλωμένων μισθών, η επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, συνέπειες αυτής της πολιτικής που τις βιώνουν μαζί με τους εργαζόμενους και οι δημότες. Αυτή η πολιτική, που ιεραρχεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των αναγκών των πολλών, πολιτική που συνδιαμορφώνεται στην ΕΕ με τα κόμματα που τη στηρίζουν και ασκείται από τη δημοτική αρχή, είναι αδιέξοδη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Επίσης κλιμάκιο του κόμματος βρέθηκε και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου, στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο Αργοστόλι, στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, αναδείχθηκαν από τους εργαζόμενους τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης τους, και από πλευράς του Κόμματος επισημάνθηκαν οι διαχρονικές αρνητικές συνέπειες της ΕΕ στα δικαιώματα τους και την από κοινού στήριξη αυτής της πολιτικής από τα υπόλοιπα κόμματα.

Παράλληλα τονίσθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, τόσο στην Ευρωβουλή, όσο κυρίως και στους καθημερινούς αγώνες του επόμενου διαστήματος. Μία μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα απέναντι στους υπαίτιους της κατάστασης του λαού και παράλληλα θα δώσει μεγάλη δύναμη στον ίδιο το λαό το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μπουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, επισημάνθηκε.


Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ .

Στο χώρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, Χρήστο – Παναγή Κουγιανό, αλλά και με το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Από τις συζητήσεις, αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών με αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού και την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους. Επίσης, σημειώθηκε ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων που ξεπερνάει τα 50 ή ακόμα και τα 55 έτη.

Στους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου μοιράστηκε η ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την αντιπυρική προστασία.

Από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ αναφέρθηκε ότι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην πολιτική προστασία χαρακτηρίζεται από την αντίληψη κόστους – οφέλους, που σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν οδηγήσει στις τεράστιες καταστροφές λαϊκών περιουσιών καλλιεργειών, αιγοπροβάτων κατοικιών και στην εγκατάλειψη της διαχείρισης των δασών. Την κατάσταση έχει επιβαρύνει ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Τονίστηκε, ότι οι προϋποθέσεις ολοκληρωμένης προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα τις δασικές πυρκαγιές υπονομεύονται από την κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ που αντιμετωπίζει και τα δάση ως εμπόρευμα και πηγή βιομάζας για την υλοποίηση της ακριβής, αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής «πράσινης μετάβασης» που εξασφαλίζει κέρδη για τους ομίλους των ΑΠΕ και τους ξυλοβιομήχανους.

Παράλληλα, έγινε κάλεσμα και στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να ενισχύσουν το ΚΚΕ που έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη πολιτική προστασία, τη διαχείριση και αντιπυρική προστασία των δασών και αγωνίζεται για όλα τα αιτήματα των Πυροσβεστών και των εργαζομένων στα δάση, σε αντίθετη κατεύθυνση με τη δασική πολιτική της ΕΕ και των κατευθύνσεων της πολιτικής προστασίας, που είναι ενταγμένη στις αποφάσεις και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img