2η συνάντηση Οινοποιών Κεφαλονιάς στην Περιφέρεια Κεφαλονιάς

spot_img

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας καί του εκσυγχρονισμού των οινοποιείων και του αμπελοοινικού κλάδου της Κεφαλονιάς έγινε η 2 συνάντηση των Οινοποιών στην αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕ Κεφαλονιάς .
Η ενημέρωση των Οινοποιών για την νεα νομοθεσία έγινε από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομιας , γεωπόνο , κ Μαρίας Αντωνάτου.
Ακολούθησε παρουσίαση της μελετης για τους Δρόμους Κρασιού της Κεφαλονιάς Ιθάκης από τον Δρ. Γεράσιμο Αντζουλάτο .
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την οσο το δυνατόν καλλιτερη οργάνωση του κλάδου τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας οσο και την προετοιμασία των οινοποιείων έναντι της νέας αμπελοοινικης και τουριστικής περιόδου .
Η οργάνωση και σωστή λειτουργία των μεταποιητικών μονάδων του πρωτογενούς τομέα αποτελεί για την ΠΙΝ προτεραιότητα γιατί αναβαθμίζεται το παραγωμενο προϊόν προς όφελος των αγροτών μας αλλά και της οικονομιας των νησιών μας .
Επίσης η δημιουργία προτύπων αμπελώνων σε όλα τα νησιά θα δώσει την προστιθέμενη αξία στον κλάδο και στο παραγώμενο κρασί στα Ιόνια νησιά .
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις παρόμοιου περιεχομένου και στα υπόλοιπα νησιά εντός του προσεχούς έτους ώστε να θωρακίσουμε την παραγωγή μας και τους αγρότες μας.

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ
Αγροτικής Οικονομιας και Αναπτυξης Υπαίθρου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img