Υπηρεσίες πρόληψης εξαρτήσεων & προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

spot_img

Δελτίο Τύπου

«Ξεκίνησε η υλοποίηση Προγράμματος Υπηρεσιών Πρόληψης μέσω των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στην Κέρκυρα στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ»

Ο ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Κέρκυρας «Νίκος Μώρος», Λευκάδας «Δίαυλος», Ζακύνθου «Η Στοργή» και Κεφαλονιάς-Ιθάκης «Απόπλους» και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ), ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, την υλοποίηση της ενταμένης πράξης με τίτλο «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», με κωδικό ΟΠΣ 5050811 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Ιόνια Νησιά 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 5 με θεματικό αντικείμενο «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) για 3 έτη, με έδρα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τα νησιά της Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς-Ιθάκης με προσωπικό για τις παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ομάδων του πληθυσμού με χαρακτηριστικά «υψηλού κινδύνου» και της τοπικής κοινότητας της εν λόγω Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ενισχύει με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας «Νίκος Μώρος», Λευκάδας «Δίαυλος», Ζακύνθου «Η Στοργή» και Κεφαλονιάς-Ιθάκης «Απόπλους». Με την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, επιτυγχάνεται η αύξηση και διεύρυνση των παρεμβάσεων πρόληψης στην κοινωνία των πέντε νησιών.

Για τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, ο πυλώνας της πρόληψης είναι καίριας σημασίας. Οι παρεμβάσεις στο τομέα της πρόληψης στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιβαρυντικών παραγόντων που καθιστούν ευάλωτο το άτομο και παράλληλα στην ενίσχυση των παραγόντων που ενδυναμώνουν και προστατεύουν το άτομο προκειμένου να αποφύγει τη χρήση ουσιών ή την υιοθέτηση άλλων επιβλαβών για την υγεία του συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας ενεργοποιώντας φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα της πρόληψης των εξαρτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα εν λόγω Κέντρα Πρόληψης μπορεί να απευθυνθεί κάποιος στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας «Νίκος Μώρος»
Διεύθυνση: Βράιλα Αρμένη 6, 49100, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 41111, 36327
Email: dimopker@otenet.gr

Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος»
Διεύθυνση: Στράτου Τσέγιου 9, 31100, Λευκάδα
Τηλέφωνο: 26450 24248
Email: keprolef@otenet.gr

Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου «Η Στοργή»
Διεύθυνση: Αγ.Ιωαν.Λογοθετών 18 & Μουτσά, 29100, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο: 26950 41210, 24963
Email: storgigram@yahoo.gr & kpstorgi@otenet.gr
Website: www.kpstorgi.gr

Κέντρο Πρόληψης Kεφαλληνίας-Ιθάκης «Απόπλους»
Διεύθυνση: Σουηδίας (πρώην κτίριο Παιδιατρικού, Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας), 28100, Αργοστόλι
Τηλέφωνο: 26710 27320
Email: apoplus@otenet.gr
Website: www.apoplus.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται