ΠΙΝ: Αίτημα στην ALPHA BANK για παραχώρηση ακινήτου στο Αργοστόλι για στέγαση ιστορικών συλλογών

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

Αίτημα στην ALPHA BANK για παραχώρηση ακινήτου στο Αργοστόλι

για στέγαση ιστορικών συλλογών

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
  • Στόχος η αναβάθμιση και αξιοποίησή του για την στέγαση εκθεμάτων του Κοργιαλενείου και άλλων συλλογών και η ανάδειξη της συμμετοχής των Κεφαλλήνων στην Επανάσταση του 1821 ενόψει της επετείου των 200 χρόνων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σύμφωνα με την δέσμευσή της προς το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, απέστειλε υπόμνημα – αίτημα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ALPHA BANK κ. Βασίλειο Ψάλτη για την παραχώρηση του ανενεργού ακινήτου της Τράπεζας στο Αργοστόλι με στόχο την αναβάθμιση και αξιοποίησή του για την στέγαση σε κατάλληλες συνθήκες των εκθεμάτων του Κοργιαλενείου Μουσείου όπως και άλλων συλλογών.

Η Περιφερειάρχης έκανε σαφή παρουσίαση του Κοργιαλένειου Ιδρύματος, των συλλογών που διαθέτει, του ρόλου που παίζει και τα ιδιαίτερα εκθέματα που διαθέτει σχετικά με την συμμετοχή των Κεφαλλήνων στην Επανάσταση του 1821 και της σημασίας που έχει η προστασία και ανάδειξη τους ενόψει της επετείου των 200 χρόνων.

Η  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε για το αίτημα αυτό και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και ζήτησε σε ειδική συνάντηση την συμπαράστασή του, δεδομένου της συμμετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και άλλων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων σε ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εμπλουτισμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img