Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Τριετές πρόγραμμα δακοκτονίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Τριετές πρόγραμμα δακοκτονίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής

  • Σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι πρωτοπόρα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα αντιμετωπίσει τον δάκο της ελιάς έγκαιρα και αποφασιστικά.

Την διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων του προγράμματος εφαρμογής δολωματικής δακοκτονία για τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023) καθως και την κατανομή του συνολικού εκχωρημένου από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού ύψους 855.000 ευρώ με ΦΠΑ ανα έτος (2.565.000 ευρω στην τριετία) αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατα την τακτική συνεδρίασή του  μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής ενημέρωσε πως η δακοκτονία θα εκτελείται ανα Περιφερειακή Ενότητα σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των αντίστοιχων Δήμων του ιονίου με τις σχετικές εισηγήσεις των Κοινοτήτων κάθε Δήμου που θα προσκομιστούν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Καινοτομο είναι το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής παγιδοθεσίας που εφαρμόζεται πιλοτικά στα Ιόνια Νησιά και η παρακολούθηση της δακοκτονίας από δορυφόρο που θα συμβάλει στην σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προς αυτό το σκοπό για την επιστημονική και καινοτόμα παρακολούθηση των δακοπληθυσμών θα υπάρξει συνεργασία με το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω της παραγωγής και διάθεσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ειδικού λογισμικού παρακολούθησης σηματος GPS ψεκαστικών και ηλεκτρονικών παγίδων.

“Σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι πρωτοπόρα και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς ωστε να αντιμετωπίσουμε τον δάκο της ελιάς έγκαιρα και αποφασιστικά.

Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και θα εφαρμόσουμε τις πιο αποτελεσματικές προληπτικές μεθόδους για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από δάκο χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται