Ο Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ σε συναντήσεις στην Αθήνα για την υποστήριξη των Νεοσύστατων Δήμων

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Αργοστόλι, 26 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ σε συναντήσεις στην Αθήνα για την υποστήριξη των Νεοσύστατων Δήμων

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων έλαβε μέρος σε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου και στη συνέχεια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την υποστήριξη των Νεοσύστατων Δήμων.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι των Νεοσύστατων Δήμων Βόρειας Κέρκυρας κ.Γιώργος Μαχειμάρης, Νότιας Κέρκυρας κ.Κωνσταντίνος Λέσσης, Ληξουρίου κ.Γιώργος Κατσιβέλης, Σάμης κ.Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης, Βελβεντού κ.Μανώλης Στεργίου, Δυτικής Λέσβου κ.Ταξιάρχης Βέρρος και Δυτικής Σάμου κ.Αλέξανδρος Λυμπέρης.    

Στη συνάντηση που έγινε στην ΚΕΔΕ συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ.Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Διευθυντής κ.Γιάννης Καραγιάννης.

Στη συνάντηση αυτή η ΚΕΔΕ εξέφρασε την υποστήριξη της στα αιτήματα που έχουν οι Νεοσύστατοι Δήμοι για να δοθούν άμεσα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.        

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα συζητήθηκαν όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα, θεσμικά και λειτουργικά που αντιμετωπίζουν οι Νεοσύστατοι Δήμοι.

Κατατέθηκε επίσης υπόμνημα που περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά αιτήματα:

  1. Αντιμετώπιση της σοβαρής υποστελέχωσης των Δήμων. Ζητήθηκε η ένταξη τους στην κινητικότητα με τους σημερινούς προσωρινούς ΟΕΥ με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι θέσεις και στους υπό έγκριση οριστικούς ΟΕΥ.

Ζητήθηκε επίσης να δοθούν νέες οργανικές θέσεις  και να προκηρύσσονται νέες θέσεις μονίμων υπαλλήλων χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες ετήσιου προγραμματισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι υπηρεσίες Δόμησης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού.

  • Ειδική Πρόσκληση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τους Νεοσύστατους Δήμους για αγορά μηχανημάτων.
  • Παράταση της διοικητικής υποστήριξης των Περιφερειακών Δήμων από το Δήμο της έδρας κάθε Νομού.
  • Να δοθεί λύση για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς τους.
  • Έκτακτη επιχορήγηση των Νεοσύστατων Δήμων για υλοποίηση μελετών και την κάλυψη καθημερινών αναγκών που προέκυψαν λόγω της διάσπασης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔ-ΙΝ

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img