Κατάρτιση Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

spot_img

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια της ενίσχυσης των αγροτών-κτηνοτρόφων της επικράτειάς της και με σκοπό την αναβάθμιση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της προέβη στην κατάρτιση Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός θα δώσει μία αξιοπρεπή διαχείριση στους αγρότες μας και θα αναβαθμίσει τα παραγόμενα προϊόντα της περιφέρειας μας. Προσκαλώ τους ενδιαφερόμενους αγρότες μας απ όλα τα νησιά μας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων μας” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες αγρότες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν:

  • Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
  • Θερμοκήπια
  • Σημεία υδροληψιών (πηγάδια, γεωτρήσεις, κλπ.)

Κατά την διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας αφού υπεβλήθησαν 60 περίπου αιτήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η υλοποίηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη και οι αιτήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον ΔΕΔΔΗΕ για να προϋπολογίσει το κόστος της επέκτασης του δικτύου. Το πρόγραμμα με επιδότηση αφορά στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων σε χαμηλή τάση και υλοποιείται με ίδια συμμετοχή που καταβάλλεται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου και την ένταξη των ώριμων αιτήσεων θα ακολουθήσει νέος κύκλος όπου θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται