Ένωση ΥΠΕΡΙΩΝ: Επιστολή διαμαρτυρίας για τις θέσεις στάθμευσης Α.μεΑ. στα Λέπεδα

spot_img

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

ΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Α.μεΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΛΕΠΕΔΩΝ

Ως Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «Υπερίων» βρισκόμαστε  στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε, καταγγέλλοντας δημόσια την απαράδεκτη συμπεριφορά συνανθρώπων μας, σχετικά με το θέμα στάθμευσης Α.μεΑ. στην παραλία των Λεπέδων στο Ληξούρι.

Από τριετίας και μετά από μεγάλες προσπάθειες της Ένωσής μας  και  σε συνεργασία πάντα με την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας, μας έχουν παραχωρηθεί δύο  θέσεις στάθμευσης των οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρία στην συγκεκριμένη  παραλία. Έχουν μάλιστα γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες – προϋποθέσεις, κατοχύρωσης των δύο αυτών θέσεων στάθμευσης για χρήστες Α.μεΑ. και ο Δήμος Ληξουρίου έχει τοποθετήσει σήμα στάθμευσης, κίτρινες γραμμές και σχετική έγγραφη ανακοίνωση, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις. Από αυτό το σημείο μάλιστα τα Άτομα με Αναπηρία θα ξεκινούν τη μετάβασή τους μέχρι το αυτόνομο σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα, που σύντομα θα τοποθετηθεί.

Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς οι θέσεις καταλαμβάνονται και από άλλους λουόμενους και αναγκάζονται οι χρήστες να έρχονται σε σύγκρουση με τους καταπατητές των θέσεων, ενώ όλοι ένθεν και ένθεν πρέπει να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ηρεμία και χαλάρωση. Η έλλειψη σεβασμού και παιδείας δεν μας τιμά ως πολίτες ενός κράτους που έχει παράδοση στην μετάδοση του πολιτισμού του, τώρα μάλιστα που οι κάτοικοι του Ληξουρίου, στη πλειοψηφία τους, έχουν αποδεχτεί την διαφορετικότητα και αναγνωρίζουν ότι η προσβασιμότητα αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμα όλων  των Ατόμων με Αναπηρία, κάτι που έχει καθιερωθεί και με διεθνείς συμβάσεις.

Εμείς ως Ένωση προστασίας της ισότητας και των δικαιωμάτων  Ατόμων με Αναπηρία σας εφιστούμε την προσοχή και απαιτούμε την αμέριστη συμπαράσταση και τον σεβασμό σας προς όλα τα άτομα με Αναπηρία. Σκοπός μας δεν είναι να ερχόμαστε αντιμέτωποι  με τους συνανθρώπους μας και αυτό φυσικά δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Αν προσπαθήσουμε όλοι να σεβαστούμε τους κανόνες χωρίς να χρησιμοποιούμε ανούσιες δικαιολογίες, θα καταφέρουμε πολλά και ακόμα περισσότερα και θα νοιώθουμε περήφανοι προστατεύοντας τα δικαιώματα των Α.μεΑ.

Κλείνοντας, σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι και ελπίζουμε να μην ξαναβρεθούν τα Άτομα με Αναπηρία σε αυτή την δύσκολη και δυσάρεστη θέση, γιατί όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,

Η Πρόεδρος    
Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου
Η Γενική Γραμματέας και Ταμίας    
Παρασκευή Κοντογιαννάτου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται